Τετάρτη, 8 Μαΐ
21oC Αθήνα

Την “σθεναρή υποστήριξη” των ΗΠΑ στο θέμα της ονομασίας ζητά η ΠΓΔΜ

Την “σθεναρή υποστήριξη” των ΗΠΑ στο θέμα της ονομασίας ζητά η ΠΓΔΜ

Τον αταλάντευτο προσανατολισμό της χώρας του για την ανάπτυξη παραδοσιακής φιλίας με τις ΗΠΑ, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, με επιστολή του προς τον Μπαράκ Ομπάμα.

Στην ευχετήρια επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο, με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ ευχαριστεί για την υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ σχετικά με την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

“Επιθυμώ να γνωρίζετε ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας συμμετέχει ενεργά και με εποικοδομητική διάθεση στη διαδικασία για να επιτευχθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας, με το νότιο γείτονά μας, την Ελλάδα”, τονίζει ο Ιβάνοφ. “Ουσιαστικά, αυτό αποτελεί το μόνο εμπόδιο στον δρόμο της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσής μας” συνεχίζει, σημειώνοντας ότι περιμένει τη “σθεναρή υποστήριξή” των ΗΠΑ “κατά την προσεχή περίοδο, προκειμένου η Δημοκρατία της Μακεδονίας να λάβει τη θέση που της αξίζει στη Βορειοατλαντική Συμμαχία”. “Κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον όλων”, καταλήγει ο Σκοπιανός πρόεδρος στην επιστολή του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε