Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το Facebook στην υπηρεσία για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων

Το Facebook στην υπηρεσία για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.03.2011 | 17:18
Πρώτη δημοσίευση: 15.03.2011 | 17:00

Σύμφωνα με σχολιαστές, ως πηγή άντλησης πληροφοριών και δεδομένων στο εξής θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στις προσωπικές σελίδες του Facebook.

Το ιταλικό δημόσιο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει από την ερχόμενη εβδομάδα και τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook προς εντοπισμό νέων φοροφυγάδων.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της φορολογικής διεύθυνσης του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών Μάρκο Ντι Κάπουα "αφήνοντας στην άκρη την μυθική, σχεδόν, εικόνα του μεγάλου αδελφού, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αξιολογήσουμε την χρηματική ισχύ του καθ' ενός. Χρησιμοποιούμε, λοιπόν, κάθε μέσο που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, από την εγγραφή σε πολυτελείς ομίλους, μέχρι και το Facebook".

Ο Ντι Κάπουα πρόσθεσε δε ότι "εκείνο που πρέπει να εξακριβωθεί, είναι με ποιο τρόπο οι πολίτες ξοδεύουν τα λεφτά τους. Όχι για να καταλάβουμε, απλώς και μόνο, πόσα λεφτά έχουν στην τσέπη τους, αλλά αν δηλώνουν όλα τους τα εισοδήματα".

Παράλληλα, το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται να ανοίξει διάλογο με τους φορολογούμενους, πάντα μέσω του Διαδικτύου, "με στόχο την παροχή όλο και πληρέστερων πληροφοριών και υπηρεσιών στους πολίτες".

Σύμφωνα με σχολιαστές, ως πηγή άντλησης πληροφοριών και δεδομένων στο εξής θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στις προσωπικές σελίδες του Facebook: διάφορες φωτογραφίες, σχετικά σχόλια των φίλων και των ίδιων των "ιδιοκτητών" της σελίδας, πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική κατάσταση, αλλά και οι προτιμήσεις που αφορούν τις διακοπές, τον ελεύθερο χρόνο γενικότερα και το πόσο, όλα αυτά, συνδέονται --έμμεσα-- με τις απολαβές του καθ' ενός.

Tags: FACEBOOK


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Εύοσμος: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας! Οι  προφητικές  αναρτήσεις στο Facebook Εύοσμος: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας! Οι "προφητικές" αναρτήσεις στο Facebook
  2. Τα GIFs έρχονται στα σχόλια του Facebook! Τα GIFs έρχονται στα σχόλια του Facebook!
  3. Ήρθαν τα Reactions και τα Mentions στο Facebook Messenger! Ήρθαν τα Reactions και τα Mentions στο Facebook Messenger!
  4. Η ιστορία του Παύλου: Ο άστεγος που βρήκε σπίτι και δουλειά χάρη στο facebook Η ιστορία του Παύλου: Ο άστεγος που βρήκε σπίτι και δουλειά χάρη στο facebook
  5. Μετέδωσαν live στο facebook τον ομαδικό βιασμό 15χρονης Μετέδωσαν live στο facebook τον ομαδικό βιασμό 15χρονης
  6. Οι ζωντανές μεταδόσεις στο Facebook έρχονται και στους υπολογιστές! Οι ζωντανές μεταδόσεις στο Facebook έρχονται και στους υπολογιστές!