Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Του… έκλεισε το τηλέφωνο! Αρνήθηκε να μιλήσει στον Νετανιάχου ο Γκάμπριελ

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως τελευταία οι σχέσεις της Γερμανίας με το Ισραήλ περνούν… κρίση. Και η άρνηση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας και αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να μιλήσει στον πρωθυπουργό του Ισραήλ όταν ο τελευταίος του τηλεφώνησε για να δικαιολογηθεί για τη συμπεριφορά του.

Όταν ο Γκάμπριελ βρέθηκε πρόσφατα στο Ισραήλ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου (που είναι και ΥΠΕΞ του Ισραήλ) αρνήθηκε για τον συναντήσει γιατί ο Γερμανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε με εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων που κριτικάρουν το Ισραήλ για την αντιμετώπιση των Παλαιστινίων.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ακύρωσε τη συνάντησή του με τον Γερμανό αντικαγκελάριο και όταν κατάλαβε τι είχε κάνει, αποφάσισε να επανορθώσει. Έτσι, τηλεφώνησε στον Γκάμπριελ. Αλλά εκείνος δεν… “βγήκε” στο τηλέφωνο.

«Ήθελα να τηλεφωνήσω στον υπουργό Εξωτερικών Γκάμπριελ για να του εξηγήσω τη θέση μου και να ξεκαθαρίσω τα πράγματα, όμως δεν δέχθηκε το τηλεφώνημά μου», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Δεν καλωσορίζω διπλωμάτες από άλλες χώρες που επισκέπτονται το Ισραήλ και συναντώνται με οργανώσεις που αποκαλούν τους στρατιώτες μας εγκληματίες. Γι’ αυτό τον λόγο δεν έγινε η συνάντηση», εξήγησε.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι σχέσεις μεταξύ της χώρας του και της Γερμανίας είναι «εξαιρετικά ισχυρές» και ότι οι Ισραηλινοί είναι ευγνώμονες για τη βοήθεια του Βερολίνου στη διασφάλιση της ασφάλειας της χώρας τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε