Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Επίθεση με αλυσοπρίονο στην Ελβετία: Αλωνίζει ο δράστης που τραυμάτισε 5 πολίτες

Επίθεση με αλυσοπρίονο στην Ελβετία: Αλωνίζει ο δράστης που τραυμάτισε 5 πολίτες

– Συναγερμός στην ελβετική πόλη Shaffhausen μετά την επίθεση ενόπλου με αλυσοπρίονο σε πολίτες
– Τουλάχιστον 5 τραυματίες με δύο να είναι σε σοβαρή κατάσταση
– Οι αρχές έχουν αποκλείσει το κέντρο της πόλης και έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Τουλάχιστον πέντε τραυματίες έχουν τραυματιστεί από επίθεση ενόπλου με αλυσοπρίονο στην ελβετική πόλη Shaffhausen. Δύο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση σύμφωνα με ενημέρωση των αρχών. Ο ένοπλος που επιτέθηκε σε πολίτες με αλυσοπρίονο έχει διαφύγει, με τους πολίτες να έχουν αναζητήσει ασφαλές καταφύγιο σε καταστήματα.

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε στην εφημερίδα Blick ότι οι αρχές αναζητούσαν τον ύποπτο, με καταστηματάρχη που δραστηριοποιείται στην περιοχή να δηλώνει είδε τον δράστη να τρέχει στους δρόμους της Παλιάς Πόλης με το αλυσοπρίονο.

Ο ένοπλος λέγεται ότι έχει εντοπιστεί κοντά σε κατάστημα McDonald’s όπου επιτέθηκε σε άντρα. Εργαζόμενος σε βιβλιοπωλείο δήλωσε ότι οι αρχές τους ενημέρωσαν να κλείσουν τις πόρτες και να μείνουν κλειδωμένοι. Η αστυνομία βρίσκεται έξω από το κατάστημα.

«Δεν πρόκειται για μια επίθεση εναντίον ενός υποθετικού προσώπου. Πρόκειται για μια επίθεση συγκεκριμένη εναντίον ανθρώπων από την ασφαλιστική» δήλωσε ο αστυνόμος Ράβι Λάντολτ σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας ωστόσο ότι τα ακριβή κίνητρα της επίθεσης παραμένουν υπό διερεύνηση.

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υπόπτου με τον επικεφαλής εισαγγελέα Πέτερ Στίχερ να περιγράφει τον δράστη ως ένα πρόσωπο «επιθετικό, επικίνδυνο και με εμφανή διανοητικά προβλήματα». Επιπλέον, προειδοποιούν τους κατοίκους της περιοχής να αποφύγουν κάθε επαφή με το πρόσωπο αυτό που έχει καταδικαστεί δύο φορές για παραβάσεις σχετικά με οπλοφορία, ενώ πιστεύεται ότι ζει στο δάσος από τότε που μετακόμισε από την οικία του στο καντόνι Γκρίσονς στην ανατολική Ελβετία. Δύο από τα δύο θύματα τραυματίστηκαν σοβαρά, ωστόσο η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η ασφαλιστική εταιρεία CSS, που εξειδικεύεται σε ασφάλειες υγείας, γνωστοποίησε ότι δύο εργαζόμενοί της τραυματίστηκαν όταν ο άνδρας εισέβαλε στα γραφεία της, που βρίσκονται σε εμπορικό δρόμο στο κέντρο του Σαφχάουζεν, με πληθυσμό 36.000 κατοίκων στα σύνορα της Ελβετίας με τη Γερμανία.

«Έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση» είπε μια εκπρόσωπος τύπου. Η CSS δεν έχει προς το παρόν πληροφορίες σχετικά με οποιαδήποτε πιθανή σχέση μεταξύ του υπόπτου και της εταιρείας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο, κι επιπλέον δεν γνωρίζει εάν οι άλλοι τρεις τραυματίες ήταν πελάτες ή περαστικοί. Η αστυνομία επισήμανε ότι τα άλλα τρία θύματα βρίσκονταν στο ίδιο κτίριο ή σε κοντινή απόσταση. Η αστυνομία εντόπισε ένα όχημα που πιστεύεται ότι σχετίζεται με το περιστατικό. Σύμφωνα με τις αρχές, φαίνεται πως ο 51χρονος δεν είχε συνεργούς κι έδρασε μόνος.

Ένοπλοι αστυνομικοί έχουν εκκενώσει διαμερίσματα και καταστήματα καθώς συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Η αστυνομία δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες, σημειώνοντας πως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος που τραυμάτισε πέντε ανθρώπους με αλυσοπρίονο έχει ταυτοποιηθεί αλλά ακόμη δεν έχει συλληφθεί. Η αστυνομία είπε ότι η επίθεση “δεν συνδέεται με την τρομοκρατία”.

Δεκάδες αστυνομικοί και πληρώματα ασθενοφόρων παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες μετά την επίθεση αγνώστου στο κέντρο της πόλης το πρωί. Εκπρόσωπος των εναέριων υπηρεσιών διάσωσης Rega δήλωσε στο 20 Minuten ότι έχουν σταλεί στην περιοχή 2 ελικόπτερα. “Έχουμε ειδοποιηθεί και υποθέτουμε ότι υπάρχουν τραυματίες”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι αξιωματικοί ενημερώθηκαν για το περιστατικό στις 10.39 τοπική ώρα. “Δεν μπορούμε να πούμε τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό το σημείο. Απλά γνωρίζουμε ότι άγνωστος τραυμάτισε αρκετούς ανθρώπους”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε