Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τρόμος εν πλω! Πλοίο “στούκαρε” στο λιμάνι [vids]

Τρόμος εν πλω! Πλοίο “στούκαρε” στο λιμάνι [vids]

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν οι επιβάτες του πλοίου Armas! Καθώς έφτανε το λιμάνι της Λας Πάλμας στα Κανάρια Νησιά, το πλοίο προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο! Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και επικράτησε πανικός!

Η στιγμή της πρόσκρουσης του πλοίου στο λιμάνι έχει καταγραφεί σε video. Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Αιτία της πρόσκρουσης ήταν μια μηχανική βλάβη και αποτέλεσμα ο καπετάνιος να μην μπορεί να ελέγξει το πλοίο του κι αυτό να πέσει πάνω στο λιμάνι!

Στο πλοίο, που είχε ξεκινήσει για την Τενερίφη, βρίσκονται 140 επιβάτες και 30μελές πλήρωμα. Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού για τις πρώτες βοήθειες. Πιο σοβαρά απ’ όλους χτύπησε ένας άνδρας, που υπέστη κάταγμα στον ώμο.

Όλα έγιναν στις 08:30 το πρωί της Παρασκευής καθώς το πλοίο αναχωρούσε από το λιμάνι Λουθ της πρωτεύουσας των Καναρίων Νήσων, Λας Πάλμας. Οι μηχανές του πλοίου έσβησαν ξαφνικά και παρά τις προσπάθειες του πληρώματος να τις επανεκκινήσουν αλλά και να ρίξουν άγκυρες για να αποφευχθεί η πρόσκρουση, τελικά δεν τα κατάφεραν.

Ο πανικός των επιβατών μετά την πρόσκρουση του πλοίου στο λιμάνι έχει καταγραφεί σε άλλο video. Οι επιβάτες φαίνονται έξαλλοι, να φωνάζουν στα μέλη του πληρώματος, τα οποία προσπαθούν να τους ηρεμήσουν. «Θέλουμε να κατέβουμε» ακούγεται ένας Ιταλός επιβάτες να φωνάζει σε μια γυναίκα μέλος του πληρώματος, ενώ άλλοι θυμωμένοι επιβάτες φωνάζουν πως στο πλοίο υπήρχαν και παιδιά.

«Οι άνθρωποι ήταν πολύ νευρικοί όταν άκουσαν τον θόρυβο της πρόσκρουσης και μετά τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου επειδή κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε» είπε ο Γκαμπριέλ Βελάσκες, ένας από τους επιβάτες. Ένας άλλος είπε πως υπήρχαν άνθρωποι πεσμένοι στο πάτωμα. «Μια γυναίκα παγιδεύτηκε όταν κάτι έπεσε στο χέρι της και χρειάστηκε να τη βοηθήσουμε», τόνισε.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε