Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ομηρία – Παρίσι: Ξέφυγαν οι ένοπλοι – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους

Ομηρία – Παρίσι: Ξέφυγαν οι ένοπλοι – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους

Σε ομηρία κατέληξε ένοπλη ληστεία στο κατάστημα Primark στη Villeneuve-la-Garenne στο Παρίσι.

“Δεκαοκτώ άνθρωποι απομακρύνθηκαν γύρω στις 10:30 (11:30 ώρα Ελλάδας), ένας από αυτούς αισθάνθηκε αδιαθεσία αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί”, δήλωσε αστυνομική πηγή, προσθέτοντας πως “οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των τριών κακοποιών”.


Οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν από το κατάστημα παρά την επιδρομή των δυνάμεων ασφαλείας που επιχείρησαν να λήξουν την ομηρία. Σε εξέλιξη βρίσκεται πλέον ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Ένας από τους ληστές, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien, αναγνωρίστηκε ως υπάλληλος του καταστήματος.

“Γύρω στις 06:30 τοπική ώρα (07:30 ώρα Ελλάδας) δύο ή τρεις ένοπλοι κακοποιοί εισήλθαν στο κατάστημα Primark (ιρλανδική επιχείρηση πώλησης ενδυμάτων) γι΄αυτό που σκεπτόμαστε πως ήταν η αρχή μίας απόπειρας ένοπλης ληστείας”, εξήγησε αστυνομική πηγή.

Αστυνομικοί της επίλεκτης μονάδας Raid έχουν σταλεί επί τόπου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μία υπάλληλος “‘έστειλε γύρω στις 07:00 (8:00 ώρα Ελλάδας) ένα μήνυμα στον φίλο της λέγοντάς του ότι συνελήφθησαν όμηροι από δύο ένοπλους άνδρες” , δήλωσε μία άλλη αστυνομική πηγή.

Οι δυνάμεις της τάξης απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο Qwartz στην πόλη αυτή που βρίσκεται στα βόρεια περίχωρα του Παρισιού.

Αυτό που δεν έχει καταστεί σαφές, σύμφωνα με τις αρχές, είναι το αν κρατούνται 10 όμηροι ή υπάρχουν και κάποιοι που κρύβονται από τους ενόπλους.

“Είναι οπλισμένοι, είναι οπλισμένοι” φώναζαν αυτόπτες μάρτυρες που έτρεχαν έξω από το κατάστημα.

Η Γαλλία παραμένει σε συναγερμό μετά τις συγκλονιστικές επιθέσεις στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε