Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τυνησία: "Ναι" σε πραγματικά πυρά εναντίον διαδηλωτών

Τυνησία: `Ναι` σε πραγματικά πυρά εναντίον διαδηλωτών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.05.2012 | 19:50
Πρώτη δημοσίευση: 31.05.2012 | 19:38

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τυνησίας δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας έχουν την άδεια να κάνουν χρήση πραγματικών πυρών στην περίπτωση που πραγματοποιηθούν επιθέσεις εναντίον «κυρίαρχων θεσμών», όπως τα αστυνομικά τμήματα.

«Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι μπορούν να επιτίθενται χωρίς να τιμωρούνται στους κυρίαρχους θεσμούς, όπως τα αστυνομικά τμήματα, πρέπει να γνωρίζουν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως το αναφέρει ο νόμος, μπορούμε να χρησιμοποιούμε ακόμη και πραγματικές σφαίρες», δήλωσε ο Άλι Λαράγεντχ σε συνέντευξη Τύπου.

Επισημαίνοντας ότι εξακολουθεί να ισχύει ένας νόμος του 1969 για τις συναθροίσεις σε δημόσιο χώρο, ο οποίος επιτρέπει τη χρήση βίας, ο τυνήσιος υπουργός υπογράμμισε ότι «σε περίπτωση ανάγκης θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το νόμο και δεν θα διστάσουμε».

«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξακολουθεί να ισχύει, το κράτος μπορεί να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της ασφάλειας στη χώρα», σημείωσε ο Λαράγεντχ.

Αστυνομικά τμήματα πυρπολήθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο από ριζοσπαστικές σαλαφιστικές ομάδες στην Τζεντούμπα και την Γαρντιμάου, στη βορειοδυτική Τυνησία.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει στην Τυνησία από την πτώση του πρώην προέδρου Μπεν Άλι τον Ιανουάριο του 2011 και έχει παραταθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο