Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Βατικανό: Αμετανόητοι οι ιερείς – Αρνούνται να απολογηθούν στα παιδιά που κακοποιήσαν

Βατικανό: Αμετανόητοι οι ιερείς – Αρνούνται να απολογηθούν στα παιδιά που κακοποιήσαν

Παραιτήθηκε η Ιρλανδή Μαίρη Κόλινς από την ειδική επιτροπή του Βατικανού για την αντιμετώπιση του φαινομένου κακοποίησης παιδιών από Καθολικούς ιερείς. Η ίδια, η οποία είχε πέσει θύμα κακοποίησης στην ηλικία των 13, εξήγησε ότι «οι περισσότεροι κληρικοί συνεχίζουν να βάζουν σε προτεραιότητα άλλες ανησυχίες τους» σε βάρος της προστασίας των παιδιών, ενώ τόνισε ότι αρνούνται να απολογηθούν στα θύματα τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησής της, ένα από τα Τμήματα του Βατικανού αρνείται να συμμορφωθεί στις νέες οδηγίες της ειδικής επιτροπής, σύμφωνα με τις οποίες όλα τα θύματα θα πρέπει να λάβουν μια επιστολή – απολογία. Μόλις πληροφορήθηκε την άρνηση των κληρικών να απολογηθούν στα κακοποιημένα παιδιά, η Κόλινς άρχισε να έχει αμφιβολίες για το ενδιαφέρον της Καθολικής Εκκλησίας να καταπολεμήσει το πρόβλημα.

«Το βρίσκω δύσκολο να ακούω ομιλίες για την βαθιά ανησυχία στην Εκκλησία όσον αφορά την φροντίδα εκείνων που κακοποιήθηκαν, όμως να βλέπω μια ομάδα ανθρώπων του Βατικανού να αρνείται ακόμα και την ύπαρξη των επιστολών», ανέφερε.

«Παρά το ότι όμως ο ποντίφικας υιοθέτησε όλες της συμβουλές της επιτροπής, υπήρξαν συνεχή εμπόδια. Αυτό σχετίζεται με την ελλιπή βούληση υψηλόβαθμων κληρικών του Βατικανού να στηρίξουν το έργο της επιτροπής. Η έλλειψη συνεργασίας, ιδίως από το υπουργείο της Αγίας Έδρας που συνδέεται αμεσότερα με την αντιμετώπιση των περιπτώσεων κακοποίησης, μόνο ντροπή μπορεί να προκαλέσει».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε