Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βενεζουέλα – Video γροθιά στο στομάχι: Δεν έχω λεφτά να ταΐσω το παιδί μου!

Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία: Reuters (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Το όνομά της είναι Πατρίσια Ταγκλιαφέρι. Είναι μια από τους εκατομμύρια κατοίκους της Βενεζουέλας που ζουν στη φτώχεια. Που κάθονται σε ουρές για ώρες ώστε να πάρουν λίγο φαγητό. Από τους γονείς που δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους γιατί η οικονομική πολιτική του Νικολάς Μαδούρο έχει βυθίσει τη χώρα στο απόλυτο χάος.

Μέσα στην απόγνωσή της, η Πατρίσια, δημόσια υπάλληλος, έφτιαξε ένα video τριών και κάτι λεπτών και το ανέβασε στο YouTube με στόχο να μάθουν όλοι το δράμα που περνάει εκείνη και πολλοί άλλοι συμπολίτες της. Τα δάκρυά της τρέχουν ποτάμι στο πρόσωπό της.

«Κάνω αυτό το video για να μάθει όλος ο κόσμος τι περνάει ο λαός της Βενεζουέλας κάθε μέρα» λέει. Η Πατρίσια έχει σπουδάσει πληροφορική αλλά δεν βρήκε δουλειά στο αντικείμενό της και έπιασε δουλειά στο δημόσιο. «Ήμουν πάντα ενάντια σε αυτή την κυβέρνηση που μας οδήγησε στη μιζέρια και την αποτυχία».

Έχει έναν γιο δυο ετών, ένα παιδί που δεν έχει πάνες, γάλα, φαγητό, όπως λέει. Και το παιδί της είναι ο μοναδικός από την οικογένεια που μπορεί να φάει, κάποιες φορές, ένα κομμάτι κοτόπουλο ή κρέας γιατί ο μισθός της φτάνει μόλις για να αγοράσει τρία κοτόπουλα το μήνα!

«Ευτυχώς η μητέρα μου που ζει στο εξωτερικό με βοηθάει κάποιες φορές» λέει η γυναίκα αλλά όπως τονίζει δεν έχουν όλοι την ίδια τύχη με εκείνη. «Ζούμε σε μια διαρκή μάχη για να αγοράσουμε τρία πιάτα φαγητό. Χθες βράδυ μας έκλεψαν το αυτοκίνητο μπροστά στα μάτια μας, μπροστά στον γιο μου, τρεις ένοπλοι, δεν νοιάζονται για τίποτα. Προσευχόμαστε για τις ζωές μας, για αποφύγουμε να πεθάνουμε» συνεχίζει με δάκρυα στα μάτια.

Δείχνει τη φωτογραφία μιας θείας της που τη χτύπησαν άγρια για να της πάρουν έναν μισοχαλασμένο φούρνο και για μια άλλη που την έδειραν στην ουρά για τρόφιμα σε ένα σούπερ μάρκετ. «Ως πότε θα ζούμε έτσι; Χωρίς να μας βοηθάει. Παιδιά βγαίνουν να διαδηλώσουν και τα σκοτώνουν. Κάθε μέρα είμαστε και πιο φτωχοί. Μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η κόλαση; Δεν ξέρω που να ακουμπήσω, πως θα συνεχίσουμε να επιβιώνουμε» καταλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO

Όλα αυτά την ώρα που ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο απειλεί να κατασχέσει κάθε εργοστάσιο στη χώρα και να συλλάβει τους ιδιοκτήτες, παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οικονομία και αρνείται να βοηθήσει τους πολίτες τους που καθημερινά παίζουν ξύλο στα σούπερ μάρκετ της χώρας για μερικά τρόφιμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε