Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Βερολίνο: Πρωτοχρονιά με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας! Μέρκελ: “Σοβαρό τεστ”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η τρομοκρατία των ισλαμιστών είναι το πιο σοβαρό τεστ που αντιμετωπίζει η Γερμανία, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της, προς τους Γερμανούς, ενώ υποστήριξε την ψήφιση νόμων που θα βελτιώσουν την ασφάλεια, μετά την αιματηρή επίθεση που έγινε πριν από τα Χριστούγεννα, στο Βερολίνο.

Η Μέρκελ που είναι υποψήφια για τέταρτη θητεία στη γερμανική καγκελαρία το 2017, περιέγραψε το 2016, ως μία χρονιά που καλλιέργησε σε αρκετούς την εντύπωση ότι ο κόσμος έχει έρθει “τα πάνω κάτω.” Η ίδια, παρότρυνε επίσης, τους Γερμανούς ν’ αποφύγουν το λαϊκισμό και τόνισε ότι η Γερμανία θα πρέπει να έχει έναν ηγετικό ρόλο έναντι των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Αρκετοί άνθρωποι αποδίδουν στο 2016, την εντύπωση ότι ο κόσμος γύρισε τα πάνω κάτω ή ότι φαίνονταν για καιρό ως επίτευγμα, τώρα αμφισβητείται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση για παράδειγμα,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Βερολίνο

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κινητοποίηση της αστυνομίας στο Βερολίνο: 1700 αστυνομικοί και 600 άτομα της περιφρούρησης των οργανωτών θα προσπαθήσουν σήμερα να κυλήσουν όλα ομαλά στο καθιερωμένο πάρτυ της Πρωτοχρονιάς, το οποίο γίνεται στη λεωφόρο της 16ης Ιουνίου, μεταξύ της Πύλης του Βραδεμβούργου και της Στήλης της Νίκης (Siegessauele).

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, ντόπιοι και τουρίστες, θα πλημμυρίσουν την μήκους δύο χιλιομέτρων λεωφόρο, η οποία διασχίζει το πάρκο Tίργκαρτεν και είναι από χτές ερμητικά κλειστή, αφού έχει περιφραχτεί με φράκτη περίπου 20 χιλιομέτρων. Επίσης, σε νευραλγικά σημεία της πόλης, αλλά και σε όλα τα φανάρια της λεωφόρου έχουν τοποθετηθεί κάμερες.

Το μεγαλύτερο υπαίθριο πάρτι της Γερμανίας και η κίνηση γύρω από αυτό θα παρακολουθούνται συστηματικά στο κέντρο της Αστυνομίας, ενώ 390 πυροσβεστικά οχήματα με 1500 πυροσβέστες θα βρίσκονται σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο. Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας της γερμανικής πρωτεύουσας Τόμας Νόιενντορφ δήλωσε λακωνικά ότι απλώς “έγινε νέα επεξεργασία του σχεδίου ασφαλείας.” Οπερ σημαίνει σε απλά …γερμανικά: η λεωφόρος της 16ης Ιουνίου έχει μετατραπεί σε πραγματικό φρούριο και οι ένοπλοι πλέον αστυνομικοί θα είναι πανταχού παρόντες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε