Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Βγαίνουν κανόνια στη Βρετανία! – Βίντεο σοκ: αστυνομικοί δέρνουν διαδηλωτή, νεαρός πυρπολεί κατάστημα – Όχι σε αντίποινα από τους συγγενείς των νεκρών

ΦΩΤΟ REUTERS

– «Έρχεται η απάντηση στους ταραξίες» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός
– Έδωσε εντολή να χρησιμοποιηθούν αντλίες που εκτοξεύουν νερό υπό πίεση
– Θρήνος για τους τρεις νεαρούς που σκοτώθηκαν στο Μπέρμιγχαμ
– «Μην πάρετε το νόμο στα χέρια σας» παρακαλεί ο πατέρας ενός από τα θύματα
– Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει η υγεία 60χρονου που έδειραν ταραξίες στο Ίρλινγκ
– Άγριος ξυλοδαρμός υπόπτου από αστυνομικούς – Νεαρός βάζει απροκάλυπτα φωτιά σε κατάστημα
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο αριθμός των θυμάτων από το κύμα βίας που σαρώνει εδώ και πέντε μέρες τη Βρετανία έφτασε τους τέσσερις αλλά πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται ότι θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί. Και αυτό γιατί όπως αποδεικνύεται έμπρακτα, οι ταραξίες δε δείχνουν κανένα έλεος.

Τραγικό παράδειγμα ο θάνατος τριών νεαρών ανδρών στο Μπέρμιγχαμ. Στέκονταν στο πεζοδρόμιο, προσπαθούσαν να σώσουν περιουσίες και συμπολίτες. Ένα αυτοκίνητο πέρασε και τους παρέσυρε, σκοτώνοντάς τους. Συντετριμένοι οι συγγενείς τους, απηύθυναν έκκληση να μην υπάρξουν αντίποινα.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα και ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για δολοφονία με βάση την πληροφορία ότι το αυτοκίνητο έπεσε σκόπιμα πάνω στους τρεις άτυχους άνδρες, τη στιγμή που εκείνοι στέκονταν στο πεζοδρόμιο. Η αστυνομία ανησυχεί πως αυτό θα είναι ακόμη επεισόδιο που θα προκαλέσει ανάφλεξη των ταραχών.

Οι ντόπιοι ανέφεραν ότι οι τρεις άνδρες, δύο από τους οποίους ήταν αδέλφια, κατέβηκαν στους δρόμους για «να προστατεύσουν την κοινότητα από τους ταραξίες». Ο Τάρεκ Τζαχάν, που έχασε το γιο του, ζήτησε να μην υπάρξουν αντίποινα για το χαμό του γιου του. «Η ένταση βρίσκεται ήδη στα ύψη στην περιοχή. Είναι ήδη άσχημα τα πράγματα στους δρόμους και χωρίς τους ανθρώπους να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους», είπε χαρακτηριστικά.

Μπορεί το Λονδίνο να πέρασε μια ήσυχη νύχτα αλλά δε συνέβη το ίδιο με άλλες περιοχές της χώρας, όπως το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ και το Μπέρμιγχαμ. Ο Ντέιβιντ Κάμερον αποφάσισε να βγάλει στους δρόμους τα κανόνια νερού για να «απαντήσει» στους ταραξίες.

«Θα υπάρξει απάντηση και η απάντηση επίκειται», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας τίθενται στην διάθεση της αγγλικής αστυνομίας κανόνια νερού υπό πίεση.

Τα οχήματα με αντλίες που εκτοξεύουν νερό υπό πίεση είχαν χρησιμοποιηθεί στις ταραχές της Βόρειας Ιρλανδίας και θα τεθούν στην διάθεση της βρετανικής αστυνομίας μέσα σε 24 ώρες.

Ο Κάμερον δεσμεύτηκε να δώσει τέλος στην “ποταπή” βία στους δρόμους της χώρας, μετά τη σύσκεψη με την κυβερνητική επιτροπή διαχείρισης κρίσεων Cobra και τόνισε πως ο νόμος των συμμοριών δε θα επικρατήσει στους δρόμους.

Μόνο που αυτό δε θα είναι εύκολο από τη στιγμή που βγαίνουν στο φως βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν αστυνομικούς να κυνηγούν και να δέρνουν χωρίς έλεος διαδηλωτές στο Μάντσεστερ. Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται αστυνομικός να κλωτσάει στο κεφάλι ύποπτο ταραξία.

Την ίδια στιγμή, συγκλονιστικές ιστορίες από τα επεισόδια βγαίνουν συνεχώς στο φως. Το βίντεο με τους ληστές να βοηθούν νεαρό που αιμορραγεί μόνο και μόνο για να τον κλέψουν προκάλεσε αίσθηση. Το ίδιο και ένα νέο βίντεο: νεαρός δεν υπολογίζει τίποτα και βάζει φωτιά σε κατάστημα στο Μάντσεστερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρείς νεκροί στο Μπέρμινγχαμ – Τους παρέσυραν με ΙΧ και τους σκότωσαν – 9χρονοι λεηλατούν και καίνε!

‘Εκαναν στάχτη μια ιστορία 144 ετών!

«Χάσατε κι εσείς τη νομιμότητα σας κύριε Κάμερον» – Ποιος… «εκδικείται» τον Βρετανό πρωθυπουργό;

Χαροπαλεύει 60χρονος άνδρας – Τον έδειραν και τον άφησαν αβοήθητο – Κόλαφος για την αστυνομία η βαλλιστική: ποτέ δεν πυροβόλησε ο 29χρονος!

Ποιά είναι τελικά αυτή η γυναίκα;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε