Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Βρυξέλλες: Ήθελαν να εξαφανίσουν αποδείξεις και ονόματα – Οργανωμένο έγκλημα πίσω από την έκρηξη!

Βρυξέλλες: Ήθελαν να εξαφανίσουν αποδείξεις και ονόματα – Οργανωμένο έγκλημα πίσω από την έκρηξη!

Η φωτιά που συνοδεύτηκε από έκρηξη τα ξημερώματα της Δευτέρας (29.08.2016) στο εγκληματολογικό ινστιτούτο του Βελγίου δεν ήταν τρομοκρατική επίθεση. Η εισαγγελία των Βρυξελλών “βλέπει” το οργανωμένο έγκλημα πίσω από το περιστατικό, με τους δράστες να θέλουν να εξαφανίσουν αποδεικτικά στοιχεία.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν κοντά στο Εθνικό Ινστιτούτο Εγκληματολογίας στις Βρυξέλλες και ανακρίνονται σε σχέση με την πυρκαγιά, που προκάλεσε έκρηξη, αλλά όχι θύματα. «Ήταν εμπρησμός στο εργαστήριο της ομοσπονδιακής αστυνομίας», δήλωσε η εισαγγελέας Ίνε Βαν Βίμερς. «Με τη φωτιά έχουμε εκρήξεις, αλλά δεν είναι η περίπτωση της ρίψης ή τοποθέτησης εκρηκτικών», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε αν η επίθεση μπορεί να συνδέεται με την τρομοκρατία είπε: «Είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζουμε. Αλλά σίγουρα δεν είναι το πρώτο που σκεπτόμαστε. Σκεπτόμαστε ότι είναι μάλλον εμπρησμός από το οργανωμένο έγκλημα. Δεν έχουμε ενδείξεις ότι ήταν τρομοκρατία».

Το Βέλγιο έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.

Πολλοί δράστες εισέβαλαν με αυτοκίνητο στις εγκαταστάσεις του ινστιτούτου γύρω στις 2.00 π.μ. τοπική ώρα και κατευθύνθηκαν στην πτέρυγα του κτιρίου όπου βρίσκονται τα εργαστήρια, δήλωσαν εισαγγελείς.

Δεν είναι γνωστές προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς ξέσπασε η φωτιά, καθώς είναι ακόμη πολύ επικίνδυνο να μπει κανείς στο κτίριο.

Το ινστιτούτο υπάγεται στο βελγικό υπουργείο Δικαιοσύνης και διεξάγει έρευνες σε ποινικές υποθέσεις, δήλωσε ο διευθυντής του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε