Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Χωρίς… φράγκο η βασίλισσα Ελισάβετ

ΦΩΤΟ REUTERS

Δύσκολοι καιροί για όλους, δύσκολοι και για τη βασίλισσα της Αγγλίας που σε δυο χρόνια προβλέπεται να… μείνει από ρευστό!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής της κατάστασης που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η βασίλισσα της Αγγλίας αναγκάστηκε τους τελευταίους δύο μήνες να χρησιμοποιήσει ποσό 6,5 εκατομμύρια λίρες από τα αποθέματα της για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της. Έτσι, στα αποθέματά της έχουν απομείνει 15 εκατομμύρια λίρες, ποσό που προβλέπεται να χρειασθεί να το ξοδέψει μέχρι το 2012.

Η κρίση σε ρευστό που αντιμετωπίζει η βασίλισσα Ελισάβετ υποχρέωσε τους λογιστές της να κάνουν δραστικές περικοπές στις δαπάνες για τα ανάκτορα, όπως στις αγορές επίπλων, γραφικού υλικού, στολών για το προσωπικό και επιπλέον έχουν “παγώσει” οι μισθοί του προσωπικού.

Ο Σερ Αλαν Ριντ, επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της βασίλισας, δήλωσε στην εφημερίδα Evening Standard, ότι οι υπηρεσίες των ανακτόρων αναγνωρίζουν το δύσκολο οικονομικό κλίμα στο οποίο βρίσκεται η χώρα. “Εφαρμόζουμε πρόγραμμα μεγάλων περικοπών και προσπαθούμε να αποφεύγουμε τις προσλήψεις νέου προσωπικού”.

Ο ίδιος και άλλοι υψηλόβαθμοι επιτελείς στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δέχθηκαν να γίνουν περικοπές στους μισθούς τους. Μειώθηκαν επίσης και τα έξοδα μετακίνησης της βασίλισας Ελισάβετ απο 6,5 εκατομμύρια λίρες που ήταν πριν δύο χρόνια στα 3,9 εκατομμύρια στην περίοδο 2009-2010.

Εξάλλου, στον πρϋπολογισμό λιτότητας που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν προβλέπεται πως η κρατική επιχορήγηση της βασιλικής οικογένειας θα “παγώσει” για την περίοδο 2010-2011.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε