Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Υπό κράτηση θα παραμείνει ο Μουμπάρακ

REUTERS
Η δικαιοσύνη διέταξε σήμερα την συνέχιση της κράτησης του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ
Η αιγυπτιακή δικαιοσύνη διέταξε σήμερα τη συνέχιση της κράτησης για 15 ημέρες του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται σε βάρος του για παράνομο πλουτισμό, μετέδωσε σήμερα το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.
 
Ο επικεφαλής του Τμήματος πάταξης παράνομων κερδών του υπουργείου Δικαιοσύνης Ασεμ ελ Γκοχάρι “διέταξε την κράτηση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ για 15 ημέρες μετά την τρίωρη ανάκρισή του στο Σαρμ ελ Σέιχ ύστερα από κατηγορίες περί παράνομου πλουτισμού”, μετέδωσε το ΜΕΝΑ.
 
Την Τρίτη η δικαιοσύνη είχε ήδη παρατείνει κατά 15 ημέρες την προληπτική κράτηση του Μουμπάρακ στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για διαφθορά και για την αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Αίγυπτο στην αρχή της χρονιάς.
 
Ο 83χρονος Μουμπάρακ νοσηλεύεται από τις 12 Απριλίου στο διεθνές νοσοκομείο του Σαρμ ελ Σέιχ, του θερέτρου της Ερυθράς Θάλασσας στο Σινά, ύστερα από ελαφρύ καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στη διάρκεια των ανακρίσεών του. Μετά την πτώση του καθεστώτος του στις 11 Φεβρουαρίου ύστερα από λαϊκή εξέγερση, ο Μουμπάρακ τέθηκε υπό κράτηση στο νοσοκομείο αυτό στις 13 Απριλίου.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε