Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Υποδέχτηκαν χιλιάδες πρόσφυγες με χειροκροτήματα! (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Υποδέχτηκαν χιλιάδες πρόσφυγες με χειροκροτήματα! (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Σταθμός Μονάχου: το ταξίδι χιλιάδων προσφύγων φτάνει στο τέλος του. Έφτασαν στον προορισμό του. Και συνάντησαν κάτι αναπάντεχο: εκατοντάδες ανθρώπους να τους χειροκροτούν και να τους αποθεώνουν, καλωσορίζοντας τους στη Γερμανία.

Μια συγκλονιστική στιγμή. Μια εικόνα συγκινητική.

Μαζί με τους εκατοντάδες που βρέθηκαν στο σταθμό του Μονάχου για να υποδεχτούν τους πρόσφυγες και πολλά μικρά παιδιά, που έδιναν γλυκά ή νερό σε προσφυγόπουλα.




Χαμόγελα πλατιά για τους πρόσφυγες που σίγουρα δεν περίμεναν τέτοια αποθεωτική υποδοχή. Χαμόγελα ευτυχίας γιατί έφτασαν σώοι. Η έκφραση του προσώπου τους δεν μπορεί να περιγραφεί. Πως να περιγράψεις την ευτυχία και την αγαλίαση των ανθρώπων που κατάφεραν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και να φτάσουν στον “παράδεισό” τους.

 

#MigrantCrisis

“Welcome to Germany” – People applaud and greet migrants with gifts as they arrive in Munich#DesperateJourneysLive updates: http://bbc.in/1LQprLQ

Posted by BBC News on Saturday, 5 September 2015

Στη σκέψη πολλών πέρασε ο μικρός Aylan. Το μικρό αγόρι που βρέθηκε νεκρό στην παραλία της Αλικαρνασσού και η εικόνα του πεσμένου μπρούμυτα στην ακτή έγινε σύμβολο της τραγωδίας που βιώνουν χιλιάδες πρόσφυγες. Εκείνος δεν μπόρεσε να φτάσει στην καλύτερη ζωή που ονειρεύτηκαν οι γονείς του…

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε