Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Αφού “χάθηκε” ο κατάσκοπος, οι ΗΠΑ ζητούν τον υπολογιστή του

Αφού “χάθηκε” ο κατάσκοπος, οι ΗΠΑ ζητούν τον υπολογιστή του

Αφού ο ύποπτος για κατασκοπεία έγινε “καπνός” οι αμερικανοί ζητούν τώρα δικαστική συνδρομή από την Κύπρο για να τους δοθεί ο υπολογιστής του.

Η Αμερικανική Πρεσβεία στη Λευκωσία υπέβαλε αίτημα δικαστικής συνδρομής για να της παραδοθεί φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που κατέσχεσε η Αστυνομία από τον Καναδό φυγά Ρόμπερτ Κρίστοφερ Μέτσος, ο οποίος θεωρείται ο υπ’ αριθμ. 1 ύποπτος στο 11μελές δίκτυο κατασκοπείας σε βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Αξιωματούχος της Αμερικανικής Πρεσβείας επισκέφθηκε το αρχηγείο της Κυπριακής Αστυνομίας, μεταφέροντας το αίτημα.

Την κατάσχεση του ηλεκτρονικού υπολογιστή του Μέτσος επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας, αναφέροντας ότι παραλήφθηκε, όταν ο ύποπτος επιχείρησε να αναχωρήσει για τη Βουδαπέστη από το αεροδρόμιο Λάρνακας, το ξημέρωμα της περασμένης Τρίτης.

Στο μεταξύ, τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης όσο και πηγές της Αστυνομίας εξέφρασαν την άποψη ότι ο Μέτσος έχει ήδη εγκαταλείψει την Κύπρο, κατά πάσαν πιθανότητα με ιδιωτικό σκάφος.

Οι κυπριακές Αρχές έχουν πληροφορηθεί ότι το όνομα, που χρησιμοποιούσε ο κατάσκοπος και αναγραφόταν στο Καναδικό διαβατήριό του, δεν είναι το πραγματικό και πως το Ρόμπερτ Κρίστοφερ Μέτσος ανήκε σε Καναδό, που πέθανε σε ηλικία πέντε ετών.

Από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, που ο φερόμενος, ως κατάσκοπος, εξαφανίστηκε, οι αμερικανικές Αρχές ζήτησαν από την Ιντερπόλ την έκδοση διεθνούς εντάλματος, γνωστού ως «Red Νοtice», ώστε ο ύποπτος να συλληφθεί, μόλις εντοπισθεί.

Διαβάστε επίσης: Συλληφθέντες για κατασκοπεία αποκαλύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε