Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Η άγνωστη Μέρκελ – Τα χόμπι, ο έρωτας και η ρομαντική πλευρά της

Μέρκελ

Είναι η σιδηρά κυρία της Γερμανίας. Η Άνγκελα Μέρκελ είναι σίγουρα δυναμική και έχει καταφέρει αυτό να της το αναγνωρίζουν ακόμη και οι εχθροί της.

Μια εβδομάδα πριν από τις γερμανικές εκλογές η Άνγκελα Μέρκελ παραχώρησε μια διαφορετική συνέντευξη και έδωσε απαντήσεις που κανείς ίσως δεν περίμενε.

Παιδιά «δημοσιογράφοι» απέναντι από τη Μέρκελ

«Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά» μπορεί να σκέφτηκε η Καγκελάριος που στη διαφορετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, σε παιδιά ηλικίας 6-14 ετών στη θέση των δημοσιογράφων, φάνηκε να είναι πιο αυθόρμητη από όσο συνήθως.

Τα παιδιά πάντως δεν της χαρίστηκαν. Έθεσαν ερωτήσεις για την κλιματική αλλαγή, τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, την ψηφιακή πολιτική, τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και τα χόμπι της, το πρώτο δόντι που της έπεσε, το ποδόσφαιρο και τις …πατάτες.

Πολιτική, δύο άκρα και μηνύματα κατά του ρατσισμού

Στα πολιτικά ερωτήματα που της έθεσαν τα παιδιά οι απαντήσεις της Μέρκελ ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες. Ωστόσο δεν παρέλειψε να περάσει ένα αντιρατσιστικό μήνυμα.

Μέρκελ

Η Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί μετεκλογικά με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και την Αριστερά (Die Linke).

Σε άλλη απάντηση δεσμεύτηκε ότι το Διαδίκτυο και η ψηφιακή πολιτική θα αποτελέσουν βασικές προτεραιότητες της επόμενης θητείας της.

Σε ό,τι αφορά τη σχέση της με τους Προέδρους της Ρωσίας και των ΗΠΑ, εξήγησε ότι έχει συχνή επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων.

Η καγκελάριος τόνισε ότι όταν υπάρχουν διαφορετικές θέσεις, πρέπει κανείς να συζητά ήρεμα και να βρίσκει συμβιβαστικές λύσεις.

Μέρκελ

Το μήνυμά της πέρασε η Καγκελάριος και σε ό,τι αφορά τον ρατσισμό, όταν ένα από τα παιδιά την ρώτησε για τις διαφορές στο χρώμα του δέρματος των ανθρώπων.

«Ο άνθρωπος έχει την αξία του, ανεξαρτήτως χρώματος δέρματος, θρησκείας, εθνικότητας ή σεξουαλικού προσανατολισμού», απάντησε.

Αν δεν ήμουν πολιτικός, θα ήθελα να είμαι… αστροναύτης!

Σε πιο προσωπικό επίπεδο, η Καγκελάριος δήλωσε ότι μπήκε στην πολιτική επειδή πίστευε ότι έτσι μπορούσε να αλλάξει πολλά, και ότι παρότι ταξιδεύει πολύ συχνά, γνωρίζει πάντα σε ποιο μέρος του κόσμου ξυπνάει.

Τι θα ήθελε όμως να είναι αν δεν ήταν η σιδηρά κυρία της Γερμανίας;

Κι εδώ η Μέρκελ πρωτοτύπησε καθώς απάντησε ότι αν μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος θα διάλεγε να είναι αστροναύτης!

Μέρκελ

Από… ανεκπλήρωτα όνειρα είπε ότι θα ήθελε να επισκεφθεί τα Βραχώδη Όρη στις ΗΠΑ και να ταξιδεύσει με τον Υπερσιβηρικό.

Το αγαπημένο της φαγητό αποκάλυψε ότι είναι τα μακαρόνια με κιμά και δήλωσε ότι “ασφαλώς και πηγαίνει μόνη της στο σούπερ μάρκετ, διότι «πρέπει κι εγώ να φάω» – “αν και δυστυχώς πρέπει να συνοδεύομαι από δύο άνδρες ασφάλειας”, διευκρίνισε -.

Μέρκελ η ρομαντική!

Η απάντηση ωστόσο που έκλεψε την παράσταση αφορούσε τον άντρα της, Γιόακιμ Σάουερ καθώς φανέρωσε την πιο ρομαντική πλευρά της Καγκελαρίου.

Όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η πιο ωραία της εμπειρία, η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε στην γνωριμία με τον σύζυγό της.

Απάντηση που μάλλον ξαφνιάζει καθώς δεν συνηθίζει να μιλά για τα προσωπικά της.

Επιστροφή στα κλισέ: Εθνικά… διπλωματικά

Οι εκπλήξεις μάλλον σταμάτησαν εκεί αφού μετά επέλεξε ξανά τη διπλωματική πεπατημένη.

Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η καγκελάριος είναι οπαδός της Μπάγερν, όταν της ζητήθηκε να δηλώσει την αγαπημένη της ομάδα ποδοσφαίρου, απάντησε διπλωματικά, «η Εθνική Γερμανίας».

Ανάλογα απάντησε και για τον αγαπημένο της ποδοσφαιριστή, αφού αναφέρθηκε σε έναν πρώην και στον νυν αρχηγό της εθνικής ομάδας, τους Φίλιπ Λαμ και Μάνουελ Νόιερ (που τουλάχιστον ανήκει στην Μπάγερν).

Σκαντζόχοιροι και πατάτες…

Κι αν αναρωτιέστε αν μάθαμε και κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε για την Άνγκελα Μέρκελ, η αλήθεια είναι ότι μάθαμε.

Σε ό,τι αφορά τα ζώα, η Καγκελάριος δήλωσε ότι αγαπά τους σκαντζόχοιρους, τα κουνελάκια και τους ελέφαντες. Αγαπημένο της χόμπι είναι η κηπουρική και η καλλιέργεια πατάτας.

Όταν ρωτήθηκε για το αυτοκίνητό της, είπε ότι της αρέσει το τεθωρακισμένο Audi με το οποίο συνήθως μετακινείται. Ωστόσο πρόσθεσε ότι θα το προτιμούσε σε άλλο χρώμα, όχι μαύρο.

Η τελευταία ερώτηση τέθηκε από το μικρότερο παιδί που συμμετείχε στην συνέντευξη. Το εξάχρονο κορίτσι ήθελε να μάθει πότε έπεσε το πρώτο δόντι της κυρίας Μέρκελ, καθώς η ίδια πέρασε μόλις αυτή την εμπειρία!

Η Καγκελάριος απάντησε ότι ήταν περίπου στην ίδια ηλικία και ότι ήταν πολύ δυσάρεστο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις