Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Αϊτή: Ισπανοί στρατιώτες νεκροί σε πτώση ελικοπτέρου

Αϊτή: Ισπανοί στρατιώτες νεκροί σε πτώση ελικοπτέρου

Οι τέσσερις Ισπανοί στρατιώτες που φέρονταν ως αγνοούμενοι μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου τους στην Αϊτή, κοντά στη μεθόριο με τη Δομινικανή Δημοκρατία, είναι νεκροί. 

“Οι τέσσερις Ισπανοί στρατιωτικοί είναι νεκροί”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αποστολής Σταθεροποίησης του ΟΗΕ στην Αϊτή (Minustah) Τζορτζ Όλα-Ντέιβις.

Ο θάνατός τους διαπιστώθηκε από τα πληρώματα δύο αμερικανικών ελικοπτέρων Blackhawk τα οποία στάλθηκαν επί τόπου, διευκρίνισε.

Τα αίτια του δυστυχήματος, που συνέβη στο Φον Βερέτ, περίπου 50 χλμ ανατολικά του Πορτ-ο-Πρενς, γύρω στις 10:30 της Παρασκευής τοπική ώρα (18:30 ώρα Ελλάδας), είναι προς το παρόν αδιευκρίνιστα, συνέχισε ο Όλα-Ντέιβις.

Οι σοροί των στρατιωτών “βρίσκονται ακόμη επί τόπου” και θα επαναπατρισθούν όταν “ασφαλιστεί το σημείο και φθάσουν οι ισπανικές δυνάμεις” σε αυτή την ορεινή περιοχή, είπε.

Αφότου δόθηκε το σήμα για την εξασφάνιση του ισπανικού αεροσκάφους, ένα χιλιανό ελικόπτερο της Minustah εστάλη στην περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να προσγειωθεί, είχε δηλώσει νωρίτερα εκπρόσωπος της Minustah.

Το ισπανικό ελικόπτερο ήταν μέρος μιας ανεξάρτητης ειδικής αποστολής των δυνάμεων του ΟΗΕ που έχουν αναπτυχθεί στην Αϊτή, υπογράμμισε.

Άλλα τρία ισπανικά αεροσκάφη εγκατέλειψαν την πύλη ελικοπτέρων τους που βρίσκεται στον κόλπο του Πορτ-ο-Πρενς προκειμένου να λάβουν μέρος στις έρευνες, πρόσθεσε ο Όλα-Ντέιβις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε