Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Άμεση μείωση των τοξικομανών επιθυμεί ο Ομπάμα

Άμεση μείωση των τοξικομανών επιθυμεί ο Ομπάμα

Στη μείωση κατά 15% του αριθμού των τοξικομανών στις ΗΠΑ μέσα σε πέντε χρόνια στοχεύει η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τη νέα “Στρατηγική για τον έλεγχο των ναρκωτικών”.

Πρόκειται για το πρώτο έγγραφο αυτού του είδους που δημοσιεύεται από την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα από τον Ιανουάριο του 2009. 

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, “ο αμερικανός πρόεδρος δίνει έμφαση στην πρόληψη, τη θεραπεία, την επιβολή του νόμου και τη διεθνή συνεργασία”.

Σε πέντε χρόνια, η διοίκηση του Μπαράκ Ομπάμα επιθυμεί να μειώσει τον αριθμό των χρηστών ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους κατά 15%, ανάμεσα στους ενήλικους κατά 10% καθώς και να μειώσει κατά 15% τον αριθμό των τακτικών χρηστών παράνομων ουσιών, αναφέρει το έγγραφο.

Επιπλέον, φέτος, η αμερικανική κυβέρνηση θα εστιάσει τις προσπάθειές της στην χορήγηση φαρμάκων χωρίς συνταγή, στην οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών και στην πρόληψη.

Σχεδόν 20 εκατομμύρια Αμερικανοί ηλικίας από 12 ετών και άνω ήταν τακτικοί χρήστες παράνομων ουσιών το 2007, σύμφωνα με μελέτη της ομοσπονδιακής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την κατάχρηση ουσιών (SAMHSA), ενώ την ίδια επτά εκατομμύρια άνθρωποι είχαν καταγραφεί ως “εξαρτημένοι”.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε