Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

“Ανοίγουν” τα φτερά της απεργίας στην British Airways

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Προχωρούν τελικά στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις τα πληρώματα καμπίνας των Βρετανικών Αερογραμμών. Δεν θα επηρεαστεί το πτητικό έργο δηλώνει η εταιρεία.

 

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν από σήμερα σε κυλιόμενες πενθήμερες απεργίες εμφανίζονται οι αεροσυνοδοί της British Airways, μετά την ξαφνική κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης, το περασμένο Σάββατο.
 
Η αποχή των εργαζομένων από τα καθήκοντά τους είχε οριστεί να αρχίσει από σήμερα Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο πενθήμερες απεργίες, αν δεν βρεθεί λύση σε μία σειρά ζητημάτων που αφορούν τις θέσεις εργασίας, τις αμοιβές και τις εργασιακές συνθήκες.
 
Για την εξεύρεση λύσης υπήρχαν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ της ένωσης των εργαζομένων και της διοίκησης, οι οποίες διακόπηκαν ξαφνικά το Σάββατο όταν δεκάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο όπου διεξάγονταν οι συνομιλίες. Κάποιοι μάλιστα έφτασαν έως τον 23ο όροφο, ερχόμενοι τετ-α-τετ με τον επικεφαλής της British Airways Γουίλι Γουόλς.
 
Ο εκ των επικεφαλής του συνδικάτου των εργαζομένων Τόνι Γούντλεϊ δήλωσε στο BBC ότι μετά την «καταστροφική κατάρρευση» των διαπραγματεύσεων, εξετάζεται αλλαγή της στάσης των εργαζομένων και το προσωπικό καμπίνας θα προχωρήσει στην αποχή από τα καθήκοντά του όπως ήταν αρχικά σχεδιασμένο.
 
Ο κ. Γουόλς από την πλευρά του καλεί τους εργαζομένους να ξανακαθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την Κυριακή, αν και εμφανίζεται εξοργισμένος από τη στάση ενός εκ των συνδικαλιστών, ο οποίος, όπως καταγγέλλει, δημοσίευε στο Twitter τις εξελίξεις κατά τις διαβουλεύσεις του Σαββάτου.
 
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της British Airways, αν και τόνισε πως ευελπιστεί ότι θα επιτευχθεί μία συμφωνία, πρόσθεσε πως σε αντίθετη περίπτωση η εταιρεία διαθέτει εναλλακτικά σχέδια για να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών της.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε