Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

«Ανόητοι και μαριονέτες, εμείς δε θα αλλάξουμε πολιτική!»

Το πρώτο δείγμα γραφής του Κιμ Γιονγκ Ουν ως «ανώτατου ηγέτη» της Βόρειας Κορέας είναι εκείνο που θα ήθελε ο μακαρίτης ο πατέρας του!

Μπορεί τα δάκρυα στα μάτια των Βορειοκορεατών να μην έχουν στεγνώσει ακόμη αλλά η χώρα έχει ήδη μπει στη νέα εποχή. Μόνο που δε διαφέρει σε τίποτα από την προηγούμενη!

Οι τελετές θρήνου για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ τελείωσαν και σιγά σιγά η Βόρεια Κορέα μπαίνει στην εποχή του Κιμ Γιονγκ Ουν. Αλλά από τα πρώτα λεπτά της ηγεσίας του νεαρού είναι σαφές ότι ξέρει μόνο ένα δρόμο: αυτόν της απομόνωσης που ακολούθησε και ο πατέρας του.

Ήδη, το βορειοκορεατικό καθεστώς, μέσω της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, διεμήνυσε σε σκληρή γλώσσα ότι η πολιτική που ακολουθείται δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε κατ’ ελάχιστο.

«Δηλώνουμε με κάθε επισημότητα και περηφάνια σε όλους τους ανόητους πολιτικούς του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των μαριονετών που διοικούν τη Νότια Κορέα, ότι από την πλευρά μας δεν θα πρέπει να περιμένουν την παραμικρή αλλαγή στον τρόπο διακυβέρνησης», αναφέρει η ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Στην τηλεόραση, οι δηλώσεις επαναλαμβάνονταν επί δέκα λεπτά από τον παρουσιαστή, ενώ ένα τρέιλερ με τις ίδιες λέξεις περνούσε στη βάση της οθόνης.

Η Πιονγκιάνγκ δεν… ξέχασε να στείλει και ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τη γειτόνισσα Σεούλ, προειδοποιώντας την ότι θα πληρώσει για τις «αμαρτίες» που διέπραξε κατά τη διάρκεια της κηδείας του ηγέτη Κιμ Γιονγκ – Ιλ, μέσω του προδότη προέδρου της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ – Μπακ.

«Θα κάνουμε να πληρώσει μέχρι τέλους ο προδότης Λι Μιούνγκ-Μπακ και η κλίκα του για τα ασυγχώρητα στην αιωνιότητα αμαρτήματα που διέπραξαν με την ευκαιρία της εθνικής κηδείας του Κιμ Γιόνγκ-Ιλ», ανέφερε η ανακοίνωση. Τα αντίποινα, βέβαια, δε γνωστοποιήθηκαν…

Γι’ αυτό και απορρίπτεται οποιαδήποτε πιθανότητα διεξαγωγής συνομιλιών με την κυβέρνηση της Σεούλ. «Όπως έχουμε πει, εξακολουθούμε να αρνούμαστε να συνάψουμε σχέσεις με τον προδότη Λι Μιουνγκ-Μπακ και την ομάδα του».

Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τη Σεούλ ότι απαγόρευσε τις επισκέψεις συλλυπητηρίων στην Πιονγκγιάνγκ. Επιτράπηκε μόνο σε δύο νοτιοκορεατικές αντιπροσωπείες να περάσουν στην άλλη πλευρά των συνόρων πριν από την κηδεία του Κιμ Γιόνγκ-Ιλ για να αποτίσουν φόρο τιμής.

Των δύο αντιπροσωπειών ηγούνταν η χήρα του πρώην προέδρου της Νότιας Κορέας Κιμ Ντάε-Γιούνγκ, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει το 2000 με τον Κιμ Γιόνγκ-Ιλ την πρώτη διακορεατική σύνοδο κορυφής στην ιστορία, και η πρόεδρος του ομίλου Hyundai.

Η Πιονγκγιάνγκ είναι επίσης οργισμένη για τις προκηρύξεις που έριξαν ακτιβιστές και οι οποίες καλούσαν σε εξέγερση κατά της δυναστείας των Κιμ. Οι προκηρύξεις ήταν δεμένες σε μπαλόνια που αφέθηκαν να παρασυρθούν από τον άνεμο προς τη Βόρεια Κορέα την ημέρα της κηδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο «βασιλιάς» πέθανε, ζήτω ο «βασιλιάς» – Δεύτερη μέρα πένθους στη Β. Κορέα

Θα τον κηδεύουν δυο 24ωρα! Εξαντλητικός θρήνος για τον Κιμ Γιονγκ Ίλ

“Σύντροφε Κιμ Γιονγκ-Ουν, ακούστε την έκκληση του λαού”

Δεν τήρησαν ενός λεπτού σιγή στον ΟΗΕ για το θάνατο του βορειοκορεάτη ηγέτη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε