Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Απολύουν όλους τους εργαζόμενους σε Δήμο και τους ξαναπαίρνουν με χαμηλότερους μισθούς

Ένας δήμος στη Βρετανία αποφάσισε να απολύσει το σύνολο των 6.500 εργαζομένων του και να τους ξαναπροσλάβει με μισθούς χαμηλότερους κατά 5,4%, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περικοπών που αποφασίσθηκαν από την κυβέρνηση, έγινε σήμερα γνωστό από επίσημη πηγή.
 

Ο δήμος του Σροπσάιρ, στη δυτική Αγγλία, “αποφάσισε να βάλει τέλος στα συμβόλαια όλων των σημερινών εργαζομένων του και να προτείνει σε όλους να τους ξαναπροσλάβει αμέσως με νέες συνθήκες που θα ισχύσουν από την 1η Οκτωβρίου 2011”, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου.
 
Το μέτρο αυτό, το οποίο λαμβάνεται “με μισή καρδιά”, θα επιτρέψει να αποφευχθεί η απόλυση 400 εργαζομένων, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
 
Το μέτρο δεν αφορά τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζομένους που αμείβονται με λιγότερες από 13.000 στερλίνες (14.400 ευρώ) ετησίως, πρόσθεσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του δήμου.
 
“Πρέπει να κάνουμε οικονομίες 76 εκατομμυρίων στερλινών (84 εκατομμύρια ευρώ) στη διάρκεια των τριών προσεχών ετών”, εξήγησε ο εκπρόσωπος του δήμου, διευκρινίζοντας ότι η μείωση των μισθών των εργαζομένων θα επιτρέψει να γίνει οικονομία 7 εκατομμυρίων στερλινών (8 εκατομμύρια ευρώ).
 
“Δεν είμαστε ο μόνος δήμος που το κάνει”, υποστήριξε. “Προηγούμαστε λίγο σε σχέση με τους άλλους, όμως υπάρχουν δήμοι που κάνουν το ίδιο πράγμα με μας”, πρόσθεσε.
 
Το κύριο συνδικάτο των εργαζομένων του βρετανικού δημόσιου τομέα, το Unison, πρόκειται να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με τα μέλη του για να αποφασίσει αν θα κηρύξει ή όχι κάποια κινητοποίηση των εργαζομένων στο δήμο του Σροπσάιρ.
 
Διαβάστε επίσης :
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε