Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ασύλληπτο «καψόνι» Πομπέο σε Τσαβούσογλου! Πυρ και μανία ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Πομπέο
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Το ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, θα ταξιδέψει στην Τουρκία αλλά δεν θα συναντήσει κανένα κυβερνητικό αξιωματούχο, κάτι που όλα τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης μεταφράζουν ως “χαστούκι” στην γειτονική χώρα, σας έχει γνωστοποιήσει ήδη το newsit.gr.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της επίσκεψης του Μάικ Πομπέο στην Κωνσταντινούπολη δεν θα περιλαμβάνει συναντήσεις με Τούρκους κυβερνητικούς παράγοντες όπως επιβεβαίωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, λέγοντας ότι πρόκειται για μια σύντομη επίσκεψη που θα επικεντρωθεί σε θέματα θρησκευτικών ελευθερίων κι έτσι ο Αμερικανός υπουργός θα συναντηθεί μόνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και άλλους δύο θρησκευτικούς ηγέτες στην Κωνσταντινούπολη.

Click4more: Βρετανία: Παραιτήθηκε και τα μάζεψε από την Ντάουνινγκ Στριτ ο Ντόμινικ Κάμινγκς

Αυτό που… δεν ήταν γνωστό και αποκαλύπτει ένα “άγριο” παρασκήνιο το οποίο μεταφέρει Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό το καθεστώς ανωνυμίας. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο αξιωματούχος της γειτονικής χώρας αποκαλύπτει ότι ο Πομπέο αρνήθηκε πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να μεταβεί στην Άγκυρα κατά την διάρκεια της επίσκεψής του.

Μάλιστα, αντιπρότεινε στον Τσαβούσογλου να… έρθει εκείνος στην Κωνσταντινούπολη για να συναντηθούν! Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο Τσαβούσογλου -καθόλου χαρούμενος- προσεβλήθη από την συγκεκριμένη εξέλιξη και θεώρησε πως αυτή ήταν μια κίνηση… ψυχρή από τον Πομπέο λίγο πριν ολοκληρωθεί η θητεία του, μετά την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις