Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεν πετά… φτερό στη Γερμανία – 1200 πτήσεις δεν θα γίνουν ποτέ

Δεν πετά… φτερό στη Γερμανία – 1200 πτήσεις δεν θα γίνουν ποτέ

Κατέβασαν ρολά οι εργαζόμενοι του συνδικάτου Ufo της Lufthansa στη Γερμανία

Η απεργία του συνδικάτου επηρεάζει τα έξι κύρια αεροδρόμια της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Βερολίνου, του Μονάχου και της Φρανκφούρτης. Οι εργαζόμενοι ζητούν αύξηση της τάξης του 5% των μισθών του ιπτάμενου πληρώματος και διαβεβαιώσεις για θέσεις απασχόλησης.

Το συνδικάτο, το οποίο εκπροσωπεί τα 2/3 των 19.000 ιπταμένων της Lufthansa, ισχυρίζεται ότι τα μέλη της δεν είχαν λάβει αύξηση στους μισθούς τους εδώ και τρία χρόνια. Επίσης, το UFΟ ζητά εγγυήσεις ότι η εταιρεία δεν θα αποκτήσει εξωτερικούς συνεργάτες ή θα χρησιμοποιήσει περισσότερους συμβασιούχους, όπως έγινε στο Βερολίνο.

Ο εκπρόσωπος της Lufthansa, Κλάους Βάλτερ, δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία είχε προτείνει να σταματήσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και να παύσει το προσωρινό προσωπικό, ενώ η πρότασή της για τους μισθούς ήταν να αυξηθούν κατά 3,5%.

Οσον αφορά τους επιβάτες οι πτήσεις των οποίων ακυρώθηκαν, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έίχε καταφέρει να ξανακάνει κρατήσεις σε άλλες πτήσεις και θα προσπαθήσει να επαναλάβει τις υπηρεσίες της το συντομότερο όταν λήξει η απεργία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε