Κόσμος

Δημοσκόπηση για τον εμβολιασμό: Τι λένε πολίτες από χώρες που “χτυπά” ο κορονοϊός

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια δημοσκόπηση για τα αυστηρά μέτρα που έχει φέρει ο κορονοϊός αλλά και το εμβόλιο που θα έρθει σύντομα διεξήχθη από την εταιρεία Dynata για λογαριασμό του Reuters.

Η δημοσκόπηση αυτή δείχνει πως το 42% των Γερμανών θεωρεί «εξαιρετικά σημαντικό» να εξακολουθήσουν να τηρούνται τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορονοϊού, ακόμη και αν ένα εμβόλιο γίνει ευρέως διαθέσιμο το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Από τις πέντε χώρες όπου έγινε η έρευνα, η Βρετανία βρίσκεται στην πρώτη θέση, αφού το 52% των ερωτηθέντων το θεωρεί «εξαιρετικά σημαντικό», στην Αυστραλία το ποσοστό είναι 43%, ενώ μόλις το 30% των Γάλλων συμφωνεί με τη διατηρηση των περιοριστικών μέτρων για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η αντίθεση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορονοϊό είναι μεγαλύτερη στις ΗΠΑ: το 23% αυτών που ερωτήθηκαν απορρίπτει απολύτως αυτήν την ιδέα. Στη Γερμανία το ποσοστό απόρριψης ανέρχεται στο 21%.

Η έγκριση του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι ιδιαίτερα υψηλή στην Αυστραλία: το 41% των ερωτηθέντων «συμφωνεί απολύτως». Στις ΗΠΑ μόνο το 25% τάσσεται απολύτως υπέρ, στη Γαλλία το 19% και στη Γερμανία το 15% των ερωτηθέντων.

Όπως ανακοίνωσε η Dynata στο πλαίσιο άλλων δεδομένων που συνέλεξε , αλλά όχι αποκλειστικά για το Reuters, η αποδοχή του εμβολιασμού κατανέμεται σχεδόν ομοιόμορφα σε ολόκληρο τον πληθυσμό της Γερμανίας: το 27% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί αμέσως, ένα άλλο 30% μετά τη σύσταση του γιατρού και το 28% θα περιμένει έως ότου εμβολιαστούν άλλοι. Το 10% των ερωτηθέντων απορρίπτει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φον ντερ Λάιεν: «Η Ευρώπη κλαίει μαζί με το Βέλγιο» – 4 νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, από τη σύγκρουση τρένου με σχολικό
«Η καρδιά μου ραγίζει από το τραγικό δυστύχημα...Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων και στους οικείους τους», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν
Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν
Βρετανοί γιατροί λένε ότι τα social media είναι τόσο βλαβερά για τα παιδιά όσο το κάπνισμα
Οι ειδικοί διχάζονται ως προς το πόσο αποτελεσματική θα ήταν μια πλήρης απαγόρευση, ενώ μια ομάδα νέων στο Λονδίνο δήλωσαν πρόσφατα στο Reuters ότι είναι αντίθετες με τους περιορισμούς.
Μαθητές από το Ricards Lodge και το Rutlish High School στο Wimbledon κοιτάζουν τα κινητά τους τηλέφωνα
Βέλγιο: Νεκροί δύο έφηβοι, ο οδηγός και ο συνοδηγός του σχολικού λεωφορείου που συγκρούστηκε με τρένο
Τοπικά μέσα μεταδίδουν πως στο σχολικό επέβαιναν 9 άτομα, επτά μαθητές, ο συνοδός τους και ο οδηγός - Περίπου 100 άτομα στο τρένο - Οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή και εξετάζουν τα αίτια της τραγωδίας
Βέλγιο: Σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο – Νεκροί δύο έφηβοι, ο οδηγός και ο συνοδηγός
Ανανεώθηκε πριν 22 λεπτά
21
Ηχηρή παρέμβαση της Ζιζέλ Πελικό για απόφαση – σκάνδαλο με ανήλικους βιαστές στη Βρετανία: «Ο βιασμός είναι έγκλημα»
«Είμαι βαθιά σοκαρισμένη που αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν ουσιαστικά να κερδίσουν ξανά την ελευθερία τους, τη στιγμή που τα θύματα υποφέρουν τόσο σκληρά» είπε η γυναίκα - σύμβολο της Γαλλίας
Η Ζιζέλ Πελικό