Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Γερμανός ΥΠΕΞ: Δεν απομονώθηκε η Γερμανία

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε απέρριψε τις κατηγορίες ότι το Βερλίνο έχει απομονωθεί μετά την άρνησή του να μετάσχει στη στρατιωτική επιχείρηση των συμμάχων του στο ΝΑΤΟ.

“Η εντύπωση ότι η Γερμανία απομονώθηκε από την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα είναι απολύτως λανθασμένη. Πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης όχι μόνο κατανοούν τη θέση μας, όχι μόνο τη σέβονται αλλά και την συμμερίζονται” είπε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Βεστερβέλε.

Υπενθυμίζεται οτι η  Γερμανία απείχε από την ψηφοφορία της Τρίτης στο Συμβούλιο Ασφαλείας ενώνοντας τη φωνή της με αυτές της Κίνας και της Ρωσίας και τασσόμενη κατά των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας.
 
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων να αναφέρει ποιές είναι οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμερίζονται τη γερμανική θέση, ο κ. Βεστερβέλε ανέφερε την Πολωνία.

Ωστόσο,  η κυβερνητική απόφαση αποχής της Γερμανίας από τη στρατιωτική δράση κατά του Καντάφι, προκάλεσε έντονη κριτική και εντός της χώρας, μέχρι που εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας κατηγόρησαν την γερμανική ηγεσία ότι συπμπλέει με δικτάτορες και όχι με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Βεστερβέλε ανέφερε καταλήγοντας ότι 7 χιλιάδες γερμανοί στρατιώτες μετέχουν σε αποστολές στο εξωτερικό εκ των οποίων οι 5 χιλιάδες στο Αφγανιστάν. ” Εχουμε εκπληρώσει τις διεθνείς δεσμεύσεις μας” είπε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε