Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Η αστυνομία “ξεστήνει” τις σκηνές των αγανακτισμένων στην Ισπανία

Μπορεί αύριο στην Βαρκελώνη να πανηγυρίζουν. Οπότε συνεργεία καθαρισμού άρχισαν σήμερα το πρωί να ξεστήνουν τις σκηνές των “αγανακτισμένων” της Βαρκελόνης, στην πλατεία της Καταλωνίας.

Βλέπετε αύριο έχει τελικό του Champions League.

“Η πλατεία καθαρίζεται, η αστυνομία είναι εκεί για να διευκολύνει το έργο των συνεργείων καθαρισμού. Απομακρύνεται οποιοδήποτε αντικείμενο θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο όπως κατσαρόλες και μαχαίρια”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει από το πρωί την πλατεία όπου περίπου 100 νεαροί εξακολουθούσαν να διαδηλώνουν ειρηνικά, φωνάζοντας “No pasaran” (Δεν θα περάσουν).

“Οταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση καθαρισμού, θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην πλατεία, αλλά χωρίς σκηνές, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα”, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η ίδια εκπρόσωπος τόνισε ότι η επιχείρηση καθαρισμού αποφασίστηκε ώστε να υπάρξουν εγγυήσεις ασφαλείας ενόψει των πανηγυρισμών, αύριο το βράδυ, μετά τον τελικό του Champions League ανάμεσα στη FC Barcelona και την Manchester United.

Στο Twitter, τα σχόλια ήταν πολλά σήμερα το πρωί.

“Μάς απομακρύνουν με τη βία. Είναι εντελώς παράνομο. Οι αστυνομικοί δε φέρουν το αστυνομικό σήμα”, αναφέρει ένα από τα σχόλια αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε