Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Η συγκινητική ιστορία του Ομπάμα για ένα 8χρονο κοριτσάκι με λευχαιμία (VIDEO)

Η συγκινητική ιστορία του Ομπάμα για ένα 8χρονο κοριτσάκι με λευχαιμία (VIDEO)

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα ενός μικρού κοριτσιού που έπασχε από λευχαιμία, ο Μπαράκ Ομπάμα φρόντισε να κάνει σαφές από τη νικητήρια ομιλία του, ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο νομοσχέδιο γα την Υγεία.

Πριν μερικές μέρες, ο Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας επισκέφτηκε την πόλη Μέντορ του Οχάιο. Εκεί, άκουσε έναν πατέρα να διηγείται της 8χρονης κόρη του.

«Η μακροχρόνια μάχη της με τη λευχαιμία σχεδόν κόστισε τα πάντα στην οικογένεια. Αν δεν είχε περάσει λίγους μήνες πριν το νομοσχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη, η ασφαλιστική ήταν έτοιμη να σταματήσει να πληρώνει για τη νοσηλεία της. Δεν μίλησα μόνο με τον πατέρα της. Γνώρισα και την ίδια.

Όταν μίλησε στο πλήθος, ακούγοντας την ιστορία αυτού του πατέρα, κάθε γονιός που βρισκόταν στην αίθουσα, είχε δάκρυα στα μάτια του. Γιατί ξέραμε ότι αυτό το μικρό κορίτσι, θα μπορούσε να είναι δικό μας…», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

“Τρέξτε” στο 16:44 για να ακούσετε τι λέει ο Αμερικανός πρόεδρος

Ήταν ένα σαφές μήνυμα του θριαμβευτή των εκλογών, όχι μόνο προς τους Ρεπουμπλικάνους (ο Ρόμνεϊ είχε υποσχεθεί να το ανακαλέσει, χαρακτηρίζοντάς το σπατάλη), αλλά προς όποιον έχει διαφωνήσει με τη μεταρρύθμιση του υγειονομικού συστήματος στις ΗΠΑ. Ο Ομπάμα συναντά αντιδράσεις στο Κογκρέσο. Και οι Ρεπουμπλικάνοι, που διατήρησαν την έλεγχο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, θα ασκήσουν πιέσεις…

Η επανεκλογή Ομπάμα απομακρύνει την πιθανότητα για ολική ανάκληση του νόμου. Αλλά υπάρχουν ανοικτά ερωτήματα για το πόσα από τα επιτεύγματα της εσωτερικής του πολιτικής θα εφαρμοστούν καθώς το ενδιαφέρον για τα εγχώρια θέματα στρέφεται στο χρέος και το έλλειμμα. Και μέσα στον Νοέμβριο, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι να συζητήσουν πως θα μειωθεί το έλλειμμα.

Οι Ρεπουμπλικανοί αναμένεται να πιέσουν για να υπάρξουν υποχωρήσεις από το νομοσχέδιο για την κοινωνική πρόνοια, περιλαμβανομένων των καθυστερήσεων εφαρμογής και των περικοπών στη σχεδιαζόμενη επέκταση του προγράμματος Medicaid για τους απόρους.

Το νομοσχέδιο Patient Protection and Affordable Care του 2010, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αναβάθμιση του εύρους 2,8 τρισεκ. δολαρίων από τη δεκαετία του ’60, αποβλέπει στην επέκταση της υγειονομικής κάλυψης περισσότερων των 30 εκατ. Αμερικανών αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2014.

Ένα άλλο πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας, το Medicare, θεωρείται γενικά ότι βοήθησε τον Ομπάμα να επανεκλεγεί. Ο Ρόμνεϊ είχε προτείνει τη μεταρρύθμιση του και τη μετατροπή του δημοφιλούς προγράμματος επιδομάτων πρόνοιας για τους ηλικιωμένους και τους αναπήρους, σε ένα σύστημα παροχής χρημάτων προκειμένου να επιλέγει ο/η δικαούχος το δικό του/της σύστημα υγειονομικής κάλυψης.

Το πρόγραμμα, που οι Ρεπουμπλικάνοι αποκαλούν Obamacare έχει έως σήμερα επιβιώσει από πλήθος επιθέσεις και έχει παραμένει σχετικώς αλώβητο. Τον περασμένο Ιούνιο, το Ανώτατο Δικαστήριο σε μία ιστορική απόφασή του ενέκρινε τη μεταρρύθμιση, αφήνοντας ωστόσο το περιθώριο επιλογής στις εκάστοτε Πολιτείες για το εάν θα εφαρμόσουν το Medicare, χωρίς να χάνουν την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για άλλες μορφές κοινωνικής πρόνοιας.

Το νομοσχέδιο έχει να αντιμετωπίσει επίσης τις δεκάδες δικαστικές προσφυγές που επιζητούν να ανατραπεί η πρόνοια της κάλυψης από εκκλησιαστικές οργανώσεις της αντισύλληψης για τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επανεκλογή Ομπάμα στον Λευκό Οίκο – “Τα καλύτερα έρχονται” είπε…

Ποιος είναι ο Μπαράκ Ομπάμα

Ρόμνεϊ: Προσεύχομαι για τον Ομπάμα

Το CNN έκλεψε πάλι την παράσταση! Πρόβαλλε τα αποτελέσματα στο Empire State!

Ομπάμα: Άλλα τέσσερα χρόνια!

Μαριχουάνα, γάμοι ομοφυλοφίλων και αμβλώσεις στις εκλογές των ΗΠΑ

Άρωμα Ελλάδας στη βουλή των ΗΠΑ – Ποιοι ελληνοαμερικανοί εκλέγονται

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε