Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ινδονησία: Ο ακομπλεξάριστος πρόεδρος – “Έπεσε” σε κίνηση και το… “έκοψε” με τα πόδια [pics, vid]

Ινδονησία πρόεδρος

Δεν συνηθίζεται ο πρόεδρος μιας χώρας να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και να αρχίσει να περπατάει για να φτάσει στον προορισμό του. Συνέβη όμως στην Ινδονησία.

Η Τζακάρτα και το νησί Ιάβα στην Ινδονησία έχουν καθημερινά πολλά θύματα της… κίνησης στους δρόμους. Ένα από αυτά και ο πρόεδρος της χώρας, Τζόκο Γουιντόντο.

Ο Ινδονήσιος πρόεδρος βρέθηκε εγκλωβισμένος επί ώρα σε ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα. Και τότε, αποφάσισε να κάνει κάτι που λίγοι στη θέση του θα έκαναν: βγήκε από το αυτοκίνητο και ξεκίνησε να πάει με τα πόδια στον προορισμό του.

Και δεν ήταν κοντά. Δυο χιλιόμετρα απείχε το σημείο από το χώρο όπου κατευθυνόταν για να παρακολουθήσει μια στρατιωτική παρέλαση.

Η παρέλαση γινόταν με την ευκαιρία της 72ης επετείου από την ίδρυση του στρατού της Ινδονησίας, στη Σιλεγκόν, μια παραθαλάσσια πόλη του νησιού Ιάβα.

Περίμενε μισή ώρα

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας κι άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι περίμεναν μισή ώρα “κολλημένοι” στην κίνηση. Αλλά Γουιντόντο… βαρέθηκε και αποφάσισε ότι θα περπατούσε ως το σημείο της τελετής είπε ο φρουρός του, Ίλι Ντάσιλι.

Ο διοικητής της αστυνομίας της χώρας, ο Τίτο Καρναβιάν, που βρέθηκε εγκλωβισμένος στο ίδιο μποτιλιάρισμα, συνόδευσε τον Γουιντόντο.

Συνοδευόμενος από πολλούς πράκτορες της προσωπικής του ασφάλειας, ο Ινδονήσιος πρόεδρος περπάτησε και οι περαστικοί τον επευφημούσαν και του μιλούσαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters, EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις