Κόσμος

Καλώς τα δεχτήκαμε! Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον ήρθε στην Ελλάδα στο εξοχικό του στο Πήλιο

Ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την απαγόρευση αφίξεων από την Βρετανία λόγω κορονοϊού και ήρθε μέσω Βουλγαρίας στην Ελλάδα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο Πήλιο για διακοπές βρίσκεται ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλει, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις εντολές της Βρετανικής κυβέρνησης για τον κορονοϊό σύμφωνα με τις οποίες δεν επιτρέπεται στους Βρετανούς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό παρά μόνο για λόγους ανωτέρας βίας.

Σύμφωνα με τα Βρετανικά ΜΜΕ, ο 79χρονος πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, έφτασε στην Αθήνα μέσω Σόφιας το βράδυ της Τετάρτης και στην συνέχεια μετέβη στην βίλα του στο Πήλιο. 

Μάλιστα, ο Στάνλεϊ Τζόνσον καυχιόταν για το ταξίδι του ανεβάζοντας βίντεο στο Instagram μέσα από το αεροπλάνο την ώρα που έφτανε στην Αθήνα. 

https://www.instagram.com/p/CCHXO5ins-a/?utm_source=ig_web_copy_link

Ο πατέρας του πρωθυπουργού της Βρετανίας, έφτασε στην Αθήνα μέσω Βουλγαρίας παρακάμπτοντας έτσι την απαγόρευση της Ελλάδας για τις απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο μέχρι τις 15 Ιουλίου.

https://www.instagram.com/p/CCHXJNBnj4u/?utm_source=ig_web_copy_link

Από το μπαλκόνι μάλιστα του σπιτιού του στο Πήλιο δήλωσε σύμφωνα με την Daily Mail: «Είμαι στο Πήλιο για πολύ σημαντικές δουλειές καθώς προσπαθώ να θωρακίσω την περιουσία μου από τον κορονοϊό ενόψει της ερχόμενης τουριστικής χρονιάς».

«Πρέπει να πάρω μέτρα για την τήρηση αποστάσεων στην ιδιοκτησία μου καθώς εδώ το παίρνουν αυτό πολύ σοβαρά».

Και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες προσπαθούν να σταματήσουν τις μαζικές αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά είναι πολύ χαρούμενοι που ήρθα εδώ. Το μόνο που ήθελαν να ξέρουν είναι από που ερχόμουν και τι θα έκανα. Με θερμομέτρησαν και μου έκαναν τεστ».

Ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ακόμα:  «Πρέπει να δημιουργήσουμε αυτές τις αερογέφυρες το συντομότερο δυνατόν. Από όσα έχω δει οι αφίξεις των Βρετανών δεν θα κάνουν κακό στους Έλληνες αφού οι Έλληνες είναι τόσο προσεκτικοί».

Η Βίλα της οικογένειας Τζόνσον στο Πήλιο έχει 4 κρεβατοκάμαρες και πισίνα και υπέροχες ταράτσες με εντυπωσιακή θέα. Η παραλία είναι μόνο πέντε λεπτά με τα πόδια μέσω ενός ελαιώνα. 

https://www.instagram.com/p/Bj0WJThhtB5/?utm_source=ig_web_copy_link

Όπως γράφει η Daily Mail το ταξίδι του κ. Τζόνσον δείχνει ότι όποιος βρετανός θέλει μπορεί να φτάσει στην Ελλάδα μέσω τρίτης χώρας παρακάμπτοντας τους κανόνες για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο εν μέσω πανδημίας. Πριν εφαρμοστεί το lockdown είπε ότι θα εξακολουθήσει να πηγαίνει στην παμπ παρότι υπήρχε οδηγία σε όσους ήταν άνω των 70 να μείνουν στα σπίτια τους.

«Φυσικά και θα πάω στην παμπ αν θελήσω να πάω στην παμπ. Οι ιδιοκτήτες τους χρειάζονται κόσμο για να δουλέψουν».

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει οδηγία προς τους Βρετανούς να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό εκτός και αν είναι απόλυτη ανάγκη.

Απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα δεν υπάρχουν και οι επιλογές για να φτάσει κανείς από την Βρετανία στην Αθήνα είναι περιορισμένες μέσω τρίτων χωρών.

Μόλις την περασμένη τρίτη η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι παρατείνει την απαγόρευση για την Βρετανία έως τις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τους κανόνες που υπάρχουν στην Βρετανία όταν θα επιστρέψει θα πρέπει να μπει σε 14 ημέρες καραντίνα.

πηγή: DailyMail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βέλγιο: 12 και 15 ετών τα δύο νεκρά παιδιά από τη σύγκρουση τρένου με σχολικό – Πέντε έφηβοι τραυματισμένοι στο νοσοκομείο
Νεκροί είναι ακόμα μία συνοδός 27 ετών και ο 49χρονος οδηγός του σχολικού λεωφορείου - Τι ανακοίνωσε η εισαγγελία, αδιευκρίνιστες οι συνθήκες της τραγωδίας
Σύγκρουση τρένου με σχολικό στο Βέλγιο
Ο Τζόναθαν Άντικ παραιτείται από αντιπρόεδρος της Mango: «Αγαπώ βαθιά την οικογένειά μου και με έναν ιδιαίτερο τρόπο, τον πατέρα μου»
Ο γιο του ιδρυτή της φίρμας ρούχων Mango με επιστολή στο προσωπικό ανακοίνωσε ότι αποχωρεί προσωρινά από τα καθήκοντά του στη Mango ώστε να επικεντρωθεί στην υπεράσπιση της αθωότητάς του
Ο Τζόναθαν Άντικ στο δικαστήριο
Φον ντερ Λάιεν: «Η Ευρώπη κλαίει μαζί με το Βέλγιο» – 4 νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, από τη σύγκρουση τρένου με σχολικό
«Η καρδιά μου ραγίζει από το τραγικό δυστύχημα...Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων και στους οικείους τους», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν
Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν
Βρετανοί γιατροί λένε ότι τα social media είναι τόσο βλαβερά για τα παιδιά όσο το κάπνισμα
Οι ειδικοί διχάζονται ως προς το πόσο αποτελεσματική θα ήταν μια πλήρης απαγόρευση, ενώ μια ομάδα νέων στο Λονδίνο δήλωσαν πρόσφατα στο Reuters ότι είναι αντίθετες με τους περιορισμούς.
Μαθητές από το Ricards Lodge και το Rutlish High School στο Wimbledon κοιτάζουν τα κινητά τους τηλέφωνα