Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κάνει… πάρτι ο Σαρκοζί, εκτός κούρσας ο ντε Βιλπέν, δε συγκέντρωσε… υπογραφές!

Ένας αντίπαλος… λιγότερος για τον Νικολά Σαρκοζί στη μάχη για την επανεκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας. Ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν δε θα κατέβει στις εκλογές, οριστικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους του νυν προέδρου (η συνεργασία τους στην κυβέρνηση Σιράκ ήταν ταραχώδης) δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 500 υπογραφές από αιρετούς που απαιτούνται για να μπορεί να είναι υποψήφιος στην προεδρικές εκλογές.

Αναμφίβολα, είναι μια εξέλιξη που αναμένεται να ευνοήσει τον Σαρκοζί. Άλλωστε, οι δυο πρώην σύμμαχοι απευθύνονται στους ίδιους ψηφοφόρους, στην κεντροδεξιά.

Ο Ντε Βιλπέν είχε εγκαταλείψει το UMP πέρυσι και φερόταν να συγκεντρώνει από 1 ως 2% της πρόθεσης ψήφου εν όψει του πρώτου γύρου των εκλογών στις 22 Απριλίου. Αλλά κατάφερε να μαζέψει 470 υπογραφές έως τη λήξη της προθεσμίας…

Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών υπό τον Ζακ Σιράκ, ο Ντε Βιλπέν έχει μια μακρά πολιτική αντιπαλότητα με το Σαρκοζί, η οποία κορυφώθηκε το 2008, όταν ξέσπασε η υπόθεση “Clearstream”.

Ο Ντε Βιλπέν χαρακτήρισε το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών «ένα παράδοξο της Δημοκρατίας»: «είναι χωρίς αμφιβολία πιο εύκολο για έναν εκκεντρικό ή εξτρεμιστή υποψήφιο να συγκεντρώσει τις 500 υπογραφές», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρέμε Νικολά! Η Μαρί Λεπέν και επίσημα υποψήφια Πρόεδρος

Αλλάζει το κλίμα για τον Σαρκοζί – Προηγείται σε δημοσκόπηση

Ο Σαρκοζί jr πέταξε ντομάτες σε γυναίκα αστυνομικό!

Ο Αστερίξ κι ο Οβελίξ στηρίζουν… Σαρκοζί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε