Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Καταλωνία – δημοψήφισμα: “Έκρυψαν” τους αστυνομικούς πίσω από τον… Τουίτι! [pics, vids]

δημοψήφισμα Ισπανία Καταλωνία Looney Tunes

Να γελάσει κανείς ή να κλάψει; Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όσο το δημοψήφισμα στην Καταλωνία για την ανεξαρτησία της, πως γίνεται να εμπλέκεται ο… Τουίτι και τα Looney Tunes.

Την επόμενη Κυριακή 1η Οκτωβρίου γίνεται το δημοψήφισμα για το αν η Καταλωνία θα αποσχιστεί ή όχι από την Ισπανία. Και η κυβέρνηση της χώρας φροντίζει, με κάθε ευκαιρία, είτε να προκαλεί, είτε να ρεζιλεύεται. Όπως με το πλοίο των Looney Tunes, όπου αποφάσισε ότι καλό θα ήταν να “κρύψει” 6.000 αστυνομικούς!

Από την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση της Ισπανίας έχει εξαπολύσει αστυνομική επιχείρηση για να παρεμποδίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Οι αστυνομικοί… Looney Toons

Οι εικόνες κάνουν το γύρο του διαδικτύου μαζί με την απαραίτητη πλάκα. Η κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα κρουαζιερόπλοιο με εικόνες των Looney Tunes για να φιλοξενήσει εκεί 6.000 αστυνομικούς από περιοχές της χώρας, που κινητοποιήθηκαν για να εφαρμόσουν τις ακυρωτικές αποφάσεις για το δημοψήφισμα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν “στέγη” στο πλοίο του Τουίτι (el barco de Piolín)». Φυσικά στα social media στήθηκε πανηγύρι. Και δικαίως. Και οι αυτονομιστές το χρησιμοποίησαν ως ακόμη έναν παραλογισμό της Μαδρίτης.

Και αφού έγιναν περίγελως, οι “αρμόδιοι” έστειλαν συνεργεία να “κρύψουν” (εκτός από τους αστυνομικούς) και τον Τουίτι!

Συνεργεία άπλωσαν μεγάλα πανιά για να καλύψουν τις εικόνες του Τουίτι, του Σιλβέστερ, του Δαίμονα της Τασμανίας, και άλλων ηρώων των κινουμένων σχεδίων Looney Tunes, που διακοσμούσαν τα πλευρά του κρουαζιερόπλοιου Moby Dada, στο οποίο μένουν πολλοί από τους μετακλητούς αστυνομικούς στο λιμάνι της Βαρκελώνης.

Αντίπαλος κι ο άνεμος

Πηγές από την περιοχή τόνιζαν στην εφημερίδα La Vanguardia πως η επιχείρηση να καλυφθούν οι εικόνες είχαν ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου. Αλλά οι ισχυροί άνεμοι σήκωναν τα πανιά και δυσχέραιναν τη δουλειά των συνεργείων.

Μετά πολλές προσπάθειες, τα συνεργεία κατόρθωσαν, την Κυριακή (24.09.2017) να καλύψουν τουλάχιστον το πλευρό του πλοίου που διακρίνεται από την πόλη, με τη μία από τις αναπαραστάσεις του Τουΐτι. Η άλλη πλευρά, αυτή προς τη θάλασσα και περιλαμβάνει τα σχέδια του άλλου Τουΐτι, του Σιλβέστερ και του Ταζ, δεν έχουν καλυφθεί ακόμη.

Δεν είναι πρόβλημα μόνο τα Looney Tunes

Πέρα από το… εξωτερικό, δεν είναι εύκολες ούτε στο εσωτερικό των τριών πλοίων που έχει νοικιάσει η κυβέρνηση για τους 6.000 αστυνομικούς. Που καλούνται να επιβάλουν την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για το δημοψήφισμα.

Ένας από τους αστυνομικούς ανέβασε βίντεο στο διαδίκτυο, στο οποίο διαμαρτυρόταν για τις στενές καμπίνες. Την κατάσταση δυσκολεύει και η απόφαση των λιμενεργατών της Βαρκελώνης να εξυπηρετήσουν τα τρία κρουαζιερόπλοια με τους αστυνομικούς.

Στο λιμάνι της Βαρκελώνης ήδη είναι ορατή η ανάπτυξη της γιγαντιαίας επιχείρησης, με εκατοντάδες αστυνομικά οχήματα να βρίσκονται σταθμευμένα έξω από τα ενοικιασμένα σκάφη από το υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / La Vanguardia, El Periodico, El Publico
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις