Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σοκ – Κατηγορείται ότι βίασε 10χρονη και την άφησε έγκυο!

Σοκ – Κατηγορείται ότι βίασε 10χρονη και την άφησε έγκυο!

Ο πατριός και φερόμενος ως βιαστής ενός κοριτσιού 10 ετών, που είναι έγκυος στην Παραγουάη συνελήφθη στην Καασαπά, 300 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Ασουνσιόν.

Για 15 μέρες κρυβόταν από τις αρχές αλλά η αστυνομία κατάφερε και τον έπιασε. Αν αποδειχθεί η ενοχή του, ο άντρας κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Ο 42χρονος κατηγορούμενος από την πλευρά του δηλώνει ότι είναι αθώος και ότι δεν την έχει αγγίξει. Παράλληλα, και η μητέρα του κοριτσιού έχει προφυλακιστεί με τις κατηγορίες της συνέργειας, παραμέλησης επιμέλειας ανηλίκου και παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Το 10χρονο κορίτσι διανύει τον πέμπτο μήνα της κύησης και βρίσκεται στο νοσοκομείο για παρακολούθηση. Δεν της επιτράπηκε να κάνει άμβλωση βάσει νόμου καθώς επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση κινδύνου για την υγεία της μητέρας.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει ξεκινήσει εκστρατεία με στόχο να νομιμοποιηθούν οι αμβλώσεις στην Παραγουάη—όπου η εκ προθέσεως διακοπή της κύησης απαγορεύεται από το νόμο.

Σύμφωνα με τη UNICEF, 650 κορίτσια 10 ως 14 ετών γέννησαν και 20.000 κοπέλες 15 ως 19 ετών έμειναν έγκυες στην Παραγουάη το 2014.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε