Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κίνα: Χιλιάδες απομακρύνθηκαν απο τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις κατοικίες τους στην επαρχία Λιαονίνγκ της βορειοανατολικής Κίνας και πάνω από 5.000 στην γειτονική Βόρεια Κορέα.

Ο ποταμός Γιαλού, που αποτελεί το σύνορο των δύο χωρών, έχει υπερχειλίσει. Τα νερά κατέστρεψαν 3.000 σπίτια και προκάλεσαν ζημιές σε 5.000, ενώ οι οικονομικές απώλειες φτάνουν τα 112 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε το υπουργείο Υποθέσεων του Πολίτη.

Η κινεζική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε σήμερα ότι η βροχή θα συνεχιστεί σε ορισμένα μέρη της Λιαονίνγκ τουλάχιστον για τις επόμενες 24 ώρες, συνοδευόμενη από καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Κινέζοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι 253.000 άτομα απομακρύνθηκαν στην επαρχία Λιαονίνγκ σε λιγότερο από 24 ώρες. Στην πόλη Νταντόνγκ, που συνορεύει με τη Βόρεια Κορέα, περισσότερα από 94.000 άτομα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Αφότου άρχισαν οι πλημμύρες, στις 19 Αυγούστου, έχουν πληγεί 457.000 άνθρωποι.

Περίπου 5.000 Βορειοκορεάτες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην περιοχή των συνόρων, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.

Οι προσπάθειες αρωγής από την κινεζική πλευρά των συνόρων εμποδίζονται από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις, μετέδωσε το Νέα Κίνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε