Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ξεκίνα την Τρίτη η προεκλογική περιοδεία του Ομπάμα

Ξεκίνα την Τρίτη η προεκλογική περιοδεία του Ομπάμα

Ο αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους Αφροαμερικανούς, τους Ισπανόφωνους, τις γυναίκες και τους νέους να κινητοποιηθούν για τους εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο You Tube ο κ. Ομπάμα αναφέρει ότι η κυβέρνησή του προχώρησε σε σοβαρή μεταρρύθμιση στο σύστημα υγείας και εξάλειψε την ύφεση στην οικονομία. Αλλά προειδοποίησε ότι οι αντίπαλοί του επιχειρούν να μειώσουν αυτό το “απίστευτο ταξίδι” με το να “μαυρίσουν” τους Δημοκρατικούς υποψήφιους στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Επιπλέον, απευθύνεται πρώτα στα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος και τους ζητά “να ξανακάνουν αυτό που έκαναν την πρώτη φορά το 2008 όταν θα βρίσκονται μπροστά στις κάλπες τώρα το 2010”. 

“Εξαρτάται από τον καθένα από σας τους νέους, τους Αφροαμερικανούς, τους Λατίνους, και τις γυναίκες που ήταν η κινητήρια δύναμη της νίκης του 2008, να ενωθείτε και πάλι”, αναφέρει ο κ. Ομπάμα.

 “Εξαρτάται από τον καθένα από σας να συνεχίσει η χώρα μας να προοδεύει για να γίνει η οικονομία μας ανθηρή και για να αποκτήσουμε μια Αμερική πιο δίκαιη και πιο ισχυρή”, προσθέτει ο αμερικανός πρόεδρος . 

Οι περισσότεροι αναλυτές κρίνουν ότι οι Δημοκρατικοί δεν θα κερδίσουν πολλές έδρες στην Γερουσία και στην Βουλή των Αντιπροσώπων, εφόσον παραδοσιακά οι εκλογές στο μέσον της θητείας δεν κερδίζονται από το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία.Σήμερα το Δημοκρατικό κόμμα έχει την πλειοψηφία και στα δύο Σώματα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ομπάμα, ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στην χώρα εξελέγη το Νοέμβριο του 2008 με πολύ υψηλό ποσοστό μετά από μια τεράστια κινητοποίηση των μειονοτήτων, ενώ οι λευκοί πολίτες ψήφισαν κυρίως τον αντίπαλό του Ρεπουμπλικάνο, Τζον Μακέιν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε