Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Λιβύη: Αφρικανοί μισθοφόροι του Καντάφι κατά πολιτών! – Βίντεο – μαρτυρίες

Η Λιβύη έχει στρατολογήσει εκατοντάδες μισθοφόρους από την υποσαχάρια Αφρική για να καταστείλουν το κίνημα των πολιτών σύμφωνα με το Al Arabiya. Πάνω από 100 οι νεκροί μέσα σε λίγα 24ωρα.

Αυτόπτες μάρτυρες από τη Βεγγάζη αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές έπιασαν μερικούς Αφρικανούς μισθοφόρους, που μιλούσαν γαλλικά και που ομολόγησαν ότι τους διέταξε ο γιος του Καντάφι Χάμις, να πυροβολούν εν ψυχρώ κατά διαδηλωτών. Στο YouTube έχουν ανέβει αρκετά βίντεο που δείχνουν Αφρικανούς με στρατιωτική περιβολή, νεκρούς από πυρά.

Παράλληλα, υπάρχουν μαρτυρίες ότι τέσσερα αεροπλάνα που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Μπενίνα κοντά στη Βενγκάζη μετέφεραν Αφρικανούς μισθοφόρους. Ανάλογες μαρτυρίες υπάρχουν και για το αεροδρόμιο Μιτίγκα κοντά στην Τρίπολη.

Τουλάχιστον 104 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λιβύη σύμφωνα με την Human Rights Watch που επικαλείται νοσοκομειακές πηγές, καθώς επίσημος απολογισμός δεν υπάρχει. “Ο ερευνητής μας στη Λιβύη επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 104 νεκροί”, δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο διευθυντής του γραφείου της HRW στο Λονδίνο,Τομ Πορτέους.”Αλλά είναι μια ατελής εικόνα της κατάστασης, διότι οι επικοινωνίες με τη Λιβύη είναι πολύ δύσκολες. Έχουμε μεγάλες ανησυχίες (…) ότι μια καταστροφή βρίσκεται σε εξέλιξη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, πρόσθεσε.

Οι λιβυκές αρχές δεν έχουν επιτρέψει σε ξένους δημοσιογράφους να εισέλθουν στη χώρα αφότου άρχισαν οι διαδηλώσεις εναντίον του Καντάφι και ξέσπασαν ταραχές.

Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν ότι περίπου 35 άτομα σκοτώθηκαν στην Βεγγάζη, όπου χθες δυνάμεις ασφαλείας και ελεύθεροι σκοπευτές θέρισαν πλήθος. “Δεκάδες σκοτώθηκαν…όχι 15, δεκάδες. Βρισκόμαστε εν μέσω σφαγής εδώ”, είπε αυτόπτης μάρτυρας που βοήθησε να μεταφερθούν πολλά από τα θύματα σε τοπικό νοσοκομείο.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν δημιουργήσει μια περίμετρο ασφαλείας 50 μέτρων γύρω από ένα “κέντρο διοίκησης” στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί και ακροβολισμένοι σκοπευτές πυροβολούν οποιονδήποτε πλησιάσει.

Δήλωσε ότι άνθρωποι σκοτώθηκαν “αφού οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ορμήσουν στο κέντρο διοίκησης αλλά δέχθηκαν πυρά από τις δυνάμεις ασφαλείας, από πύργους επιτήρησης και σημεία κοντά στο κέντρο”.Ένας ακόμα κάτοικος είχε και εκείνος πει νωρίτερα ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είναι οχυρωμένες στο συγκρότημα, το οποίο επίσης αποκάλεσε “κέντρο διοίκησης”.

Δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η εξέγερση έχει προσλάβει πανεθνικό χαρακτήρα. Ωστόσο, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Jana μετέδωσε επικαλούμενο “ασφαλείς” πηγές ότι “δεκάδες άτομα” συνελήφθησαν σε πολλές λιβυκές πόλεις κι υποστήριξε ότι ανήκουν σε ένα “ξένο δίκτυο” το οποίο προσπαθεί να “αποσταθεροποιήσει” τη χώρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι συλληφθέντες ανήκουν σε ένα “ξένο δίκτυο (και έχουν) εκπαιδευτεί για να βλάψουν τη σταθερότητα της Λιβύης, τόσο όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών της όσο και όσον αφορά την εθνική της ενότητα”.

Πάντοτε κατά το Jana, οι συλληφθέντες είναι “τυνήσιοι, αιγύπτιοι, σουδανοί, παλαιστίνιοι και σύριοι” καθώς και “τούρκοι”.

Βίντεο δείχνουν νεκρούς μισθοφόρους από τα γεγονότα της Βενγκάζης: ΠΡΟΣΟΧΗ – Περιέχουν πολύ δυσάρεστες σκηνές:

http://www.youtube.com/watch?v=mekxsNpj-0M

http://www.youtube.com/watch?v=tbEG_nKCdqo&feature=related

Διαβάστε ακόμη:

Νεκροί σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και στο Τζιμπουτί

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και στο Μαρόκο

Η Βεγγάζη στο αίμα! – Άνοιξαν πυρ σε κηδεία, πληροφορίες για 15 νεκρούς! Συγκλονιστικό βίντεο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε