Τετάρτη, 8 Μαΐ
24oC Αθήνα

Λιβύη: Χτύπησαν λεωφορείο με άμαχους, 12 νεκροί

ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση κατέληξε σε μακελειό, όταν επλήγη λεωφορείο που μετέφερε άμαχους, όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση.

Το περιστατικό συνέβη στην είσοδο της πόλης Κίκλα, 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης και σύμφωνα με τη λιβυκή τηλεόραση, στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους. Όπως μεταδίδεται το λεωφορείο επλήγη κατά την είσοδό του στην πόλη Κίκλα «κάτι που οδήγησε στο να γίνουν μάρτυρες 12 επιβάτες».

Η κρατική τηλεόραση δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, ενώ το ΝΑΤΟ δεν σχολίασε την είδηση.

Μήνυση κατά του Ομπάμα για την εισβολή στη Λιβύη
Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων προσέφυγαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον κατά της απόφασης του Μπαράκ Ομπάμα να μην επιδιώξει το πράσινο φως του Κογκρέσου για να ξεκινήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Η μήνυση αποβλέπει “στην προστασία των εναγόντων και της χώρας” απέναντι στην πολιτική του προέδρου Ομπάμα στη Λιβύη.

Οι ενάγοντες, μια δεκάδα βουλευτές και από τις δύο πλευρές με επικεφαλής τον Δημοκρατικό Ντένις Κουσίνιτς και τον Ρεπουμπλικάνο συνάδελφό του Ουόλτερ Τζόουνς, κατηγορούν τον πρόεδρο ότι έχει “μονομερώς” δεσμεύσει τις αμερικανικές δυνάμεις κατά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι “χωρίς την κήρυξη πολέμου από το Κογκρέσο”, γεγονός που κατά τη γνώμη τους, αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος των ΗΠΑ.

Υποστηρίζουν επίσης ότι η δράση της Διοίκησης ξεκίνησε κατά παράβαση της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού που έχει επικυρωθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο, και ότι η χρήση των κονδυλίων για τη επιχείρηση στη Λιβύη χωρίς τη συγκατάθεση του Κογκρέσου είναι αντισυνταγματική.

Εκτιμούν ότι ο αμερικανικός νόμος του 1973, ή “νόμος για τις Εξουσίες Πολέμου” (War Powers Resolution), που έχει ως σκοπό τον περιορισμό των προεδρικών εξουσιών για την κήρυξη πολέμου, δεν έγινε σεβαστός από τον Πρόεδρο Ομπάμα.

Ο νόμος ορίζει ότι χωρίς την άδεια του Κογκρέσου, η απόσυρση των δυνάμεων πρέπει να ξεκινήσει μετά από 60 μέρες και να ολοκληρωθεί μετά από 90 ημέρες. Η τελική διορία εκπνέει την Κυριακή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε