Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Με… λεωφορείο η Μέρκελ από Ιταλία στη Γερμανία

Με… λεωφορείο η Μέρκελ από Ιταλία στη Γερμανία

Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ αναγκάστηκε να επιστρέψει με ένα “ταπεινό” λεωφορείο στη Γερμανία- το τελευταίο σκέλος της επεισοδιακής επιστροφής της από τις ΗΠΑ.

Η Μέρκελ ήταν μία από τις δεκάδες χιλιάδες επιβατών που επηρεάστηκαν από το κλείσιμο του γερμανικού εναερίου χώρου το οποίο θα διαρκέσει ως τις 2400 GMT καθώς το νέφος από την ηφαιστειακή τέφρα έχει προκαλέσει μπλακ άουτ στις αερομεταφορές.

Το Airbus στο οποίο επέβαινε η Μέρκελ αρχικά άλλαξε προορισμό και κατευθύνθηκε στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, όπου η καγκελάριος διανυκτέρευσε την Παρασκευή προτού ταξιδέψει αεροπορικώς για τη Ρώμη.Από τη Ρώμη η Μέρκελ και η αντιπροσωπεία της θα ταξιδέψουν με λεωφορείο καλύπτοντας μία απόσταση 520 χιλιομέτρων προς την πόλη Μπολτζάνο της βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Εκεί θα διανυκτερεύσουν και στη συνέχεια θα μεταβούν οδικώς από τις Άλπεις και μέσω Αυστρίας θα φθάσουν αύριο Κυριακή στη Γερμανία. Το Μπολτζάνο απέχει 870 χιλιόμετρα από τη γερμανική πρωτεύουσα, Βερολίνο.

Παραμένει άγνωστο αν η Μέρκελ θα μπορέσει να παραστεί στην κηδεία του πολωνού προέδρου Λεχ Κατσίνσκι αύριο Κυριακή. Συνεργάτες της εξακολουθούν να εξετάζουν το ενδεχόμενο να ταξιδέψει με ελικόπτερο στην Κρακοβία της Πολωνίας, το αεροδρόμιο της οποίας παραμένει κλειστό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε