Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Με λοίμωξη στους πνεύμονες ο Μαντέλα

Με λοίμωξη στους πνεύμονες ο Μαντέλα

Από μία λοίμωξη στους πνεύμονες έχει προσβληθεί ο Νέλσον Μαντέλα, όπως ανακοίνωσε η προεδρία στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής εισήχθη το Σάββατο σε στρατιωτικό νοσοκομείο σε προάστιο της Πρετόριας για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Ύστερα από τρεις ημέρες νοσηλείας του, η προεδρία εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Μαντέλα, αναφέροντας ότι: “Οι γιατροί ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις και αυτές έδειξαν μια επανεμφάνιση μιας παλιάς πνευμονικής λοίμωξης για την οποία ο Μαντίμπα (το όνομα της φυλής του Μαντέλα) λαμβάνει κατάλληλη θεραπεία στην οποία αντιδρά καλά”.

Λίγο νωρίτερα η σύζυγός του Γκράτσα Ματσέλ, σε τηλεοπτική συνέντευξή της που μεταδόθηκε σήμερα, τόνισε ότι ο εθνικός ήρωας της Νότιας Αφρικής χάνει σιγά σιγά τη θρυλική του διαύγεια,και συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις. Στην πρώτη συνέντευξή της –που μαγνητοσκοπήθηκε τη Δευτέρα –μετά την εισαγωγή του Μαντέλα στο νοσοκομείο, η Γκράτσα Ματσέλ δεν μιλά για την εξέλιξη της υγείας του 94χρονου συζύγου της, αλλά λέει ότι είναι οδυνηρό να τον βλέπει “να γερνά”.

“Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτό το πνεύμα, αυτή η διαύγεια, βλέπετε, χάνονται σιγά σιγά” δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο eNCA και πρόσθεσε: “Το να τον βλέπεις να γερνά, είναι επίσης κάτι που προκαλεί πόνο… Αλλά καταλαβαίνετε και ξέρετε ότι αυτό θα έρθει”.

Στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, η Ντικέλα, εγγονή του Μαντέλα, είπε ότι ο παππούς της θα πρέπει στο εξής να αποδεχτεί την κατάσταση της υγείας. “Πιστεύω ότι εξετάζει τα πράγματα με ηρεμία, δέχτηκε ότι αυτό είναι μέρος της διαδικασίας γήρανσης και ότι αυτό αποτελεί μέρος της ίδιας της ανθρώπινης φύσης. Σε κάποια δεδομένη στιγμή, εξαρτόμαστε από κάποιον άλλον. Αυτό το έχει αποδεχθεί”, ανέφερε.

Η υπουργός Άμυνας, Νοσιβίουε Μαπίσα-Νκακούλα, το υπουργείο της οποίας είναι αρμόδιο για την υγεία των πρώην προέδρων, τον επισκέφθηκε χθες και είπε ότι είναι “πολύ καλά”, ενώ η νοτιοαφρικανική προεδρία απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι αναμένει την έκθεση των γιατρών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε