Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Με Ντεπαρντιέ, Μπρούνι και τ’ άλλα παιδιά… – Απειλεί να βγάλει τη Γαλλία από τη Σέγκεν ο Σαρκοζί

Η προεκλογική συγκέντρωση του Νικολά Σαρκοζί στο Βιλπέντ του Παρισιού είχε… λάμψη, γκλάμουρ, μεγάλα λόγια και απειλές!

Εντάξει η Κάρλα Μπρούνι, ήταν εκεί για να στηρίξει το «στεφάνι» της, τον άντρα της, τον πατέρα του παιδιού της. Αλλά εκτός από την Πρώτη Κυρία, το επιτελείο του Γάλλου προέδρου «στρατολόγησε» μια πρώην Πρώτη Κυρία και πρώτα ονόματα του γαλλικού σινεμά, τον Αστερίξ και τον Οβελίξ!
Κάρλα Μπρούνι
Η σύζυγος του Ζακ Σιράκ, Μπερναντέτ
Παρών στην προεκλογική συγκέντρωση του Σαρκοζί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ και ο Κριστιάν Κλαβιέ (σ.σ. οι δυο τους μετέφεραν στη μεγάλη οθόνη τους διάσημους Γαλάτες), η σύζυγος του Ζακ Σιράκ, Μπερναντέτ, ο τραγουδιστής Ενρίκο Μασίας.
Ζεράρ Ντεπαρντιέ
Ο Ντεπαρντιέ και η Μπερναντέτ Σιράκ μίλησαν μάλιστα στους συγκεντρωμένους, υπερασπιζόμενοι τον «Σαρκο» και την πενταετία του. «Ακούω μόνο κακά λόγια για τον Σαρκοζί, ενώ κάνει μόνο καλό» παραπονέθηκε μάλιστα ο Ντεπαρντιέ.

Και ανέβηκε στο βήμα και ο Νικολά Σαρκοζί. Και αντί να κάνει τον απολογισμό της θητείας του, όπως περίμεναν όλοι, εκείνος βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει την Ευρώπη για τα… κακά της (προεδρικής) μοίρας του και να κάνει ακόμη ένα άνοιγμα στη γαλλική ακροδεξιά.
Κριστιάν Κλαβιέ
Εκτός από τον Όλαντ, την επαναδιαπραγμάτευση μιας Συνθήκης θέλει και ο Σαρκοζί. Μόνο που εκείνος θέλει να αλλάξει την συνθήκη Σέγκεν και ζήτησε να υπάρχουν κυρώσεις (όπως γίνεται για τους απείθαρχους οικονομικά) για τις χώρες που δεν προσέχουν όπως και όσο πρέπει τι γίνεται στα σύνορά τους, αφήνοντάς τα «ξέφραγο αμπέλι» στους λαθρομετανάστες.
Ενρίκο Μασίας
Και αν –κατ’ απαίτηση του Σαρκοζί- η συνθήκη Σέγκεν δεν αλλάξει, ο Γάλλος πρόεδρος απείλησε ξεκάθαρα να πάρει τη χώρα του και να φύγει, αναστέλλοντας τη συμμετοχή της στη Σέγκεν.


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σαρκοζί χρησιμοποιεί την “σωτήρια της Ελλάδας” στην προεκλογική του εκστρατεία!

Μπρούνι: «Τι θέλετε να κάνει ο Σαρκοζί αν χάσει; Τον δήμαρχο;»

Σαρκοζί: «Αν δεν εκλεγώ, εγκαταλείπω την πολιτική!»

ΣΟΚΑΡΟΥΝ οι φωτογραφίες του ετοιμοθάνατου Σαρκοζί – Εκστρατεία υπέρ της ευθανασίας

“Ψηφίστε με και θα διώξω τους μισούς μετανάστες”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε