Κόσμος

Νέα πρόκληση από Τούρκο Υπουργό: «Οι Ελληνοκύπριοι είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης – Να τους δώσει κάποιος ένα μάθημα»

- Να δώσει ένα μάθημα η ΕΕ στους "κακομαθημένους ελληνοκύπριους" ζήτησε ο Τούρκος υπουργός για ευρωπαϊκά θέματα
- «Οι Ελληνοκύπριοι είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, ποτέ δεν αναγκαστήκαν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους», είπε
- Σε επιφυλακή Ελλάδα και Κύπρος στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου Ναυάρχου για εμπλοκή στο Αιγαίο

Η Τουρκία αντί να χαμηλώνει τους τόνους συνεχίζει στο ίδιο προκλητικό ύφος να κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Την σκυτάλη από τους Τούρκους στρατηγούς πήρε ο (κατ’ όνομα) υπουργός του Ερντογάν αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα Βολκάν Μποζκίρ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μιλλιέτ είπε:

«Τη λύση στο Κυπριακό δεν μπορούν να τη δώσουν ούτε η Τουρκία, ούτε οι Τουρκοκύπριοι, αλλά η ΕΕ και οι χώρες της Ευρώπης, οι οποίες έχουν δώσει τη δυνατότητα στην ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νοτίου Κύπρου να συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδί».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Οι Ελληνοκύπριοι είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, ποτέ δεν αναγκαστήκαν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους και γι αυτό συνεχίζουν την ίδια συμπεριφορά».

Μάλιστα απήυθυνε έκκληση -όπως είπε- «στις σημαντικές χώρες της ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους». «Πείστε την ελληνοκυπριακή διοίκηση και μην της επιτρέπετε να συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά» κατέληξε.

Στον απόηχο των δηλώσεων του αρχηγού του τουρκικού ΓΕΝ ναύαρχου Μπουλέντ Μποστάνογλου, η Ελλάδα και η Κύπρος παρακολουθούν τις κινήσεις του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Τούρκος Ναύαρχος είχε δηλώσει το Σάββατο αν πλοία του τουρκικού ναυτικού συναντηθούν στη Μεσόγειο με άλλα πλοία (σσ. του Ισραήλ ή ελληνικά), :«Θα κινηθούμε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής που ισχύουν. Οι κανόνες εμπλοκής έχουν δοθεί (σσ. τον Ιούνιο του 2012) από το γραφείο του Πρωθυπουργού στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων κι από εκεί στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού».

«Κάθε στρατιωτικό στοιχείο που θα προσεγγίζει τα σύνορα της Τουρκίας με τρόπο που θα συνιστά κίνδυνο ασφάλειας, θα χαρακτηρίζεται ως απειλή και θα αντιμετωπίζεται ως στρατιωτικός στόχος»

Σημειώνεται ότι οι κανόνες εμπλοκής διαμορφώθηκαν το 2012 με αφορμή την ένταση με τη Συρία και την κατάρριψη από τη συριακή αεροπορία τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους. «Κάθε στρατιωτικό στοιχείο που θα προσεγγίζει τα σύνορα της Τουρκίας με τρόπο που θα συνιστά κίνδυνο ασφάλειας, θα χαρακτηρίζεται ως απειλή και θα αντιμετωπίζεται ως στρατιωτικός στόχος» είχε ανακοινώσει τις 26 Ιουνίου 2012 ο τότε πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Βρετανία: Γόνος πλούσιας οικογένειας δολοφόνησε την σύντροφό του με κουζινομάχαιρο – Την κατηγόρησε ότι του επιτέθηκε πρώτη
Ο 26χρονος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η 31χρονη σύντροφός του του επιτέθηκε πρώτη με κουζινομάχαιρο ενώ φαινόταν «τρελή», «παράφρων» και «δαιμονισμένη»
Ο πλούσιος 26χρονος που κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία της συντρόφου του
Παραδοχή Ζελένσκι: «Δεν έχουμε την υποστήριξη των συμμάχων μας για να διεκδικήσουμε πίσω την Κριμαία και τα άλλα κατεχόμενα εδάφη μας»
«Είμαι έτοιμος για εκλογές, ζητώ από ΗΠΑ και Ευρώπη, να διασφαλίσουν την ασφάλεια της ψηφοφορίας- Εάν γίνει αυτό, η Ουκρανία μπορεί να διεξαγάγει εκλογές εντός 60 ημερών» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 30