Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέες καταγγελίες για δωροδοκία του Γερμανού προέδρου!

Νέες καταγγελίες για δωροδοκία του Γερμανού προέδρου!

 Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξετάζουν νέες καταγγελίες εις βάρος του γερμανού προέδρου Κρίστιαν Βουλφ, σύμφωνα με τις οποίες το 2007 δέχθηκε ως δώρο δωρεάν διακοπές από έναν επιχειρηματία.

Ο Βουλφ απέρριψε στα μέσα Δεκεμβρίου τις εκκλήσεις να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου, μετά τα πυρά που δέχθηκε για χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια που είχε λάβει όταν ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, καθώς και για τηλεφωνήματα που έκανε τον Νοέμβριο στην εφημερίδα Bild και στα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, απείλησε την εφημερίδα με συνέπειες αν δημοσιοποιούσε την υπόθεση των δανείων.

    Ο δικηγόρος του Βουλφ, ο Γκέρνοτ Λερ, δήλωσε ότι ο πρόεδρος επιβεβαίωσε τον προηγούμενο μηνα ότι έμεινε τέσσερις βραδιές στο γερμανικό νησί Ζιλτ το φθινόπωρο του 2007 με τη σύζυγό του και τον επιχειρηματία φίλο του Νταβίντ Γκρένεβολντ.

    Ο Λερ πρόσθεσε ότι ο Γκρένεβολντ πλήρωσε για τη διαμονή και των τριών όταν έκανε την κράτηση και στη συνέχεια ο Βουλφ τού έδωσε τα χρήματα.

    Μέσω δηλώσεων του δικηγόρου του στην εφημερίδα Bild ο Γκρένεβολντ διέψευσε τις πληροφορίες ότι προσπάθησε να συγκαλύψει το γεγονός. “Δεν υπήρξε ουδεμία προσπάθεια από την πλευρά του πελάτη μου να το συγκαλύψει”, δήλωσε ο Κρίστιαν-Όλιβερ Μόζερ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε