Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο αρκούδος Γιούρκα απέκτησε “σπίτι” στη Γερμανία

Ο αρκούδος Γιούρκα απέκτησε “σπίτι” στη Γερμανία

Ο Γιούρκα προσαρμόστηκε γρήγορα στο νέο του περιβάλλον, μία μεγάλη δασική έκταση περιφραγμένη, μαζί με άλλες αρκούδες.

Ένα δεκαπεντάχρονο αρκουδάκι ο Γιούρκα μετά από μια δεκαετία περιπλάνησης στην Ιταλία βρήκε καταφύγιο σε ένα πάρκο προστασίας ζώων στη Γερμανία.

Ο Γιούρκα που γεννήθηκε στη Σλοβενία πέρασε τα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής του στο δάσος ελεύθερος, ενώ μετά πουλήθηκε στην Ιταλία όπου ζούσε πάλι στα δάση, υπό την προστασία οργάνωσης που αντιτίθεται στο κυνήγι ζώων, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας Ζώων.

Ο Γιούρκα για δέκα χρόνια περιφερόταν σε διάφορα σημεία της Ιταλίας σε δάση κοντά σε θέρετρα του σκι και δέχθηκε εκπαίδευση ώστε να τρώει από ανθρώπους και συχνά αποτελούσε μασκότ για τους τουρίστες που τον φωτογράφιζαν.

Ο Γιούρκα μαζί με άλλες αρκούδες επιτίθονταν όμως σε κοπάδια προβάτων και οι κάτοικοι παραπονέθηκαν στις αρχές και ζήτησαν να μεταφερθούν οι αρκούδες σε άλλες περιοχές.

Ο Γιούρκα αιχμαλωτίστηκε και μεταφέρθηκε στον προαύλιο χώρο ενός μοναστηριού και προσπάθησε να δραπετεύσει χωρίς αποτέλεσμα.

Τελικά η οργάνωση “No alla caccia”, που αντιτίθεται στο κυνήγι επικοινώνησε με το Πάρκο Προστασίας Αρκούδων και Λύκων στο Bad Rippoldsau-Schapbach στη Γερμανία και μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις ο Γιούρκα μεταφέρθηκε στις 25 Αυγούστου στο Πάρκο.

Ωστόσο η Υπηρεσία Προστασίας Ζώων σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι για μία αρκούδα που έχει ζήσει ελεύθερη είναι δύσκολο να συνηθίσει στην αιχμαλωσία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε