Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Ιταλός Πρόεδρος ακύρωσε δείπνο με τον Στάϊνμπρουκ που αποκάλεσε κλόουν τους Μπερλουσκόνι και Γκρίλο

Ο Ιταλός Πρόεδρος ακύρωσε δείπνο με τον Στάϊνμπρουκ που αποκάλεσε κλόουν τους Μπερλουσκόνι και Γκρίλο

Την οργή του Προέδρου της Ιταλίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του υποψήφιου των γερμανών σοσιαλιστών για την καγκελαρία Πέερ Στάϊνμπρουκ. Ο κ. Στάϊνμπρουκ αποκάλεσε τους Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Πέπε Γκρίλο, κλόουν.

Έτσι, ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζο Ναπολιτάνο ακύρωσε το προγραμματισμένο δείπνο με τον υποψήφιο καγκελάριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ.

Ένας εκπρόσωπος του Στάινμπρουκ είπε ότι ο Ναπολιτάνο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, ακύρωσε ένα δείπνο που επρόκειτο να του παραθέσει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα στο Βερολίνο.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης πως ο Στάινμπρουκ αντιλαμβάνεται τους λόγους που οδήγησαν τον Ναπολιτάνο στην απόφαση να ακυρώσει το δείπνο.

Ο Στάινμπρουκ είπε σε μια δημόσια συγκέντρωση του SPD αργά χθες ότι «σε ένα ορισμένο βαθμό», του «προκάλεσε φρίκη» το γεγονός ότι «δυο κλόουν κέρδισαν» τις εκλογές στην Ιταλία, κάνοντας σαφές ότι αναφερόταν στον Μπερλουσκόνι και στον Γκρίλο, «δύο λαϊκιστές» πολιτικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

‘Κλόουν ο Μπερλουσκόνι και ο Γκρίλο”

”Χαμπάρι” δεν πήρε η Μέρκελ από τις Ιταλικές εκλογές

Τα σενάρια συνεργασίας στην Ιταλία γα να μπει τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο

Ιταλία: Σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς πλειοψηφία στη Γερουσία, προτείνει στέλεχος της κεντροαριστεράς

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε