Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο «μάγος» των ΜΜΕ πάει στον ανακριτή

Για το μεγαλύτερο σκάνδαλο υποκλοπών θα καταθέσει ο σύμβουλος επικοινωνίας του βρετανού πρωθυπουργού και πρωην “μάγος” των ΜΜΕ!

Για τις «κίτρινες» μεθόδους, και δη για σωρεία τηλεφωνικών υποκλοπών, που χρησιμοποιούσαν οι ρεπόρτερ της βρετανικής εφημερίδας «Νews of the World» καλείται να καταθέσει ως μάρτυρας ο πρώην διευθυντής της Αντι Κόλσον, ο σημερινός σύμβουλος επικοινωνίας του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.
 
Ο 42χρονος «spin doctor» («μάγος») των ΜΜΕ ως το 2007 ήταν διευθυντής της ταμπλόιντ εφημερίδας. Σήμερα συγκεντρώνει τα πυρά της αντιπολίτευσης λόγω πρόσφατων αποκαλύψεων για παγιδεύσεις τηλεφώνων πολιτικών, διασημοτήτων, καθώς και μελών της βασιλικής οικογενείας, από τους συντάκτες της εν λόγω εφημερίδας επί των ημερών του. Ο ίδιος αρνείται ότι γνώριζε οτιδήποτε σχετικό και δεν δέχεται να παραιτηθεί από συνεργάτης του κ. Κάμερον.
 
Ο υπαρχηγός της βρετανικής αστυνομίας Τζον Γέιτς δήλωσε ότι ο κ. Κόλσον θα συναντηθεί σύντομα με τους ανακριτές της. Ο πρώην συντάκτης της εφημερίδας Σον Χόαρ δήλωσε προς το ΒΒC ότι ο κ. Κόλσον τού είχε επανειλημμένως ζητήσει να κάνει τηλεφωνικές υποκλοπές. Μεταξύ άλλων παγιδεύτηκαν τα τηλέφωνα διασήμων όπως οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, το μοντέλο Ελ Μακ Φέρσον, ο σημερινός δήμαρχος Λονδίνου Μπορίς Τζόνσον, η ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου και ο ελληνοκυπριακής καταγωγής ποπ τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ.
 
Ο κ. Κόλσον πριν από τη «Νews of the World» είχε εργαστεί σε δύο μεγάλες ταμπλόιντ εφημερίδες, τη «Sun» και την «Daily Μail». Ως συντάκτης της «Sun» στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το 2001 είχε ρωτήσει το ζεύγος Τόνι και Σερί Μπλερ «αν είχε κάνει ποτέ έρωτα σε αεροπλάνο εν πτήσει».
 
Υπάρχει και ο αντίλογος. «Είναι ένας από τους καλύτερους ρεπόρτερ με τους οποίους έχω συνεργαστεί» υποστηρίζει ο βετεράνος δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που διέβλεψε το δημοσιογραφικό ταλέντο(;) του κ. Κόλσον. «Είναι ήρεμος, συγκεντρωμένος, γοητευτικός, άκρως επαγγελματίας. Και απεχθάνεται να χάνει» καταλήγει ο κ. Μόργκαν, ο οποίος έριξε «στα βαθιά» τον νεαρό τότε Αντι βάζοντάς τον να ακολουθεί κατά πόδας, συχνά με ενοχλητικό τρόπο, τους διάσημους βρετανούς αστέρες του αθλητισμού, του θεάματος και της πολιτικής.
 
Οι κακές γλώσσες ισχυρίζονται βέβαια ότι ο κ. Κόλσον πήρε τη δουλειά λόγω των εξαιρετικών σχέσεων που διατηρεί με τον εκδότη Ρούπερτ Μέρντοκ. Βρετανοί αναλυτές εκτιμούν ότι η θέση του συμβούλου επικοινωνίας τού ανατέθηκε με «άνωθεν» εντολή του αυστραλού μεγιστάνα των μέσων.
 
Ο ίδιος βέβαια έχει άλλη άποψη, η οποία στηρίζεται καθαρά στις προσωπικές του δυνατότητες ως διευθυντή του πλέον σκανδαλοθηρικού βρετανικού ταμπλόιντ.
 
«Η “Νews of the World” δεν προσποιείται πως κάνει τίποτε άλλο από το να αποκαλύπτει ιστορίες διασήμων οι οποίες διασκεδάζουν και “ερεθίζουν” τον λαό, την ίδια στιγμή που προσπαθούν να ξεσκεπάσουν το έγκλημα και την υποκρισία σε κάθε της μορφή» είχε δηλώσει ο κ. Κόλσον το 2005 κατά τη διάρκεια της παραλαβής του βραβείου «Εφημερίδα της Χρονιάς» που είχε απονεμηθεί στη «Νews of the World».
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε