weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Οι Γερμανοί συνεχίζουν να μας “πυροβολούν”

Οι Γερμανοί συνεχίζουν να μας “πυροβολούν”
REUTERS

Ας ξεκινήσουμε με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Π.Στάινμπρουκ και ίσως τον επόμενο Καγκελάριο της χώρας ο οποίος δήλωσε : «Θα προετοιμαζόμουν και για χρεοκοπία»

Ο Στάινμπρουκ επισήμανε ότι εάν ήταν ακόμη υπουργός Οικονομικών θα είχε εδώ και έξι μήνες ζητήσει να μελετηθεί ένα «Σχέδιο Β» για την Ελλάδα.  «Θα προετοιμαζόμουν και για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας», τόνισε στην ομιλία του σε εκδήλωση στις ΗΠΑ, απόσπασμα της οποίας δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Ο κ. Στάινμπρουκ θεωρεί ακόμη την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συνεδρίασης του Eurogroup ως «κλιμάκωση της κατάστασης» και εκφράζει την ανησυχία του για την προοπτική διάσωσης της Ελλάδας.

 
Ένα από τα κοινοβουλευτικά στελέχη της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ υπεραμύνθηκε σήμερα της καθυστέρησης του επόμενου πακέτου στήριξης της Ελλάδας λέγοντας στο δημόσιο ραδιόφωνο, πως η Ελλάδα δεν έχει κάνει ακόμη αρκετά.

«Δεν έχουμε λάβει αρκετά ευρεία υποστήριξη από Ελληνες πολιτικούς για το νέο διαρθρωτικό πρόγραμμα. Δεν υπάρχουν όλες οι εγκρίσεις ή τουλάχιστον από έναν από τους ηγέτες των κύριων κομμάτων», δήλωσε ο Μίχαελ Μάιστερ, ο οποίος είναι υπαρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών.  «Βρισκόμαστε υπό σημαντική πίεση χρόνου για να πάρουμε γρήγορα αποφάσεις οι οποίες μας δημιουργούν υποχρεώσεις ως κράτη πιστωτές, ως κράτη εγγυητές, με χρονική διάρκεια 30 ετών», πρόσθεσε στη συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοσταθμό Deutschlandfunk.

Και συνεχίζουμε με τον… Γιεργκ Κρέμερ, επικεφαλής των οικονομολόγων της Commerzbank της Γερμανίας, ο οποίος εξέφρασε αμφιβολίες σε άλλη ραδιοφωνική συνέντευξη αν μια μεγάλη παραγραφή του ελληνικού κρατικού χρέους θα επαναφέρει την Αθήνα στην οδό της ανάπτυξης.

«Το ερώτημα είναι φυσικά αν το χρέος θα μειωθεί αρκετά σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα που έχει η Ελλάδα. Έχω τις αμφιβολίες μου γι’ αυτό», δήλωσε στο ραδιοσταθμό Deutschlandradio Kultur.

Για φινάλε αφήσαμε τον συνήθης ύποπτο Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε που για 100η φορά ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη φράση ότι οι Γερμανοί δεν θα ρίξουν τα χρήματά τους σε ένα βαρέλι δίχως πάτο και αυτή τη φορά την είπε για να δικαιολογήσει την απαίτηση για έγγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών ώστε να βεβαιωθούν ότι όλα τα μέτρα του Μνημονίου 2 θα αποτελέσουν το “ευαγγέλιο” και των επόμενων κυβερνήσεων της χώρας.

Έτσι ο Β. Σόιμπλε μιλώντας στο ραδιόφωνο SWR στη Γερμανία στράφηκε κατά του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως η Ν.Δ. δεν υπογράφει καθώς έχει το βλέμμα στις επερχόμενες εκλογές…

Το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πρώτη Ν.Δ. είναι κατά τον κ. Σόιμπλε την οδηγεί στο να μην συμμορφώνεται πλήρως με τις δεσμεύσεις που απαιτούνται για τα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπαίνει στο κούρεμα η ΕΚΤ και πιθανότατα συμπαρασύρει τις εθνικές κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης

Βενιζέλος: Κάποιοι δε μας θέλουν στην ευρωζώνη

Bloomberg: «Οι Ευρωπαίοι σπρώχνουν την Ελλάδα στην έξοδο»

Δε μας παρατάς χερ Σόιμπλε. Ελλάδα ο συνήθης ύποπτος

Σόιμπλε κατά Ν.Δ. για τις … υπογραφές!

#TAGS MM