Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Πακιστάν: Απελευθερώθηκε το 5χρονο αγοράκι

Ο 5χρονος βρετανός σε φωτογραφία διαβατηρίου. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο 5χρονος βρετανός σε φωτογραφία διαβατηρίου. ΦΩΤΟ REUTERS
Απελευθερώθηκε ο πεντάχρονος Βρετανός που είχε απαχθεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο Πακιστάν, ανακοίνωσε συγγενικό του πρόσωπο.
 

 

“Είναι ασφαλής”, τόνισε ο Ράτζα Μπασαράρ, θείος του μικρού. Την απελευθέρωση του Σαχίλ Σαΐντ επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος της βρετανικής πρεσβείας στο Ισλαμαμπάντ.
 
Ο μικρός απήχθη από ενόπλους οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι της γιαγιάς του στην Τζελούμ, 100 χιλιόμετρα νότια του Ισλαμαμπάντ, τα ξημερώματα της 4ης Μαρτίου. Οι παππούδες του δήλωσαν στην αστυνομία πως οι απαγωγείς ζητούσαν δέκα εκατομμύρια ρουπίες (86.000 ευρώ) για να τον απελευθερώσουν.
 
“Το νέο αυτό είναι φανταστικό. Τερματίζεται η δοκιμασία του Σαχίλ και της οικογένειάς του”, τόνισε ο βρετανός πρέσβης Ανταμ Τόμσον ο οποίος υπογράμμισε την άψογη συνεργασία των βρετανικών και πακιστανικών αρχών στην υπόθεση αυτή και συνεχάρη την αστυνομία της Τζελούμ για τις προσπάθειές της.
 
Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες απελευθέρωσης του Σαχίλ. Ο πακιστανός υπουργός Εσωτερικών Ρεχμάν Μαλίκ είπε εκφράσει υποψίες ότι στην απαγωγή του πεντάχρονου εμπλέκονταν συγγενείς του.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε