Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πανηγυρίζει η Λέγκα του Βορρά

Πανηγυρίζει η Λέγκα του Βορρά

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών στην Ιταλία, η Λέγκα του Βορρά και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν…

Η Λέγκα είναι πρώτο κόμμα στην περιφέρεια Βένετο και αυξάνει σημαντικά την δύναμή της στην Λομβαρδία, με πρωτεύουσα το Μιλάνο. Ο γραμματέας του κόμματος, Ουμπέρτο Μπόσι, υπουργός αρμόδιος για τις θεσμικές αλλαγές, υπογραμμίζει ότι «από αύριο πρέπει να δοθεί μια ουσιαστική ώθηση στην υιοθέτηση του ομοσπονδιακού συστήματος».
Σε σύνολο δεκατριών περιφερειών η κεντροαριστερά κερδίζει τις περιφέρειες της Μπολόνια, της Φλωρεντίας, τις κεντρικές περιοχές Μάρκε και Ούμπρια, την περιφέρεια του Μπάρι και την επίσης νότια περιοχή Μπασιλικάτα. Στην Λιγουρία, φαίνεται να υπερισχύει η προοδευτική συμμαχία.

Η κεντροδεξιά, επιβεβαιώνει την άνετη υπεροχή της στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας και του Μιλάνου, αλλά επιβάλλεται και στην Καμπανία (Νάπολι) και στην Καλαβρία. Αβεβαιότητα υπάρχει σε ότι αφορά το τελικό αποτέλεσμα στο Πιεμόντε (Τορίνο) και στην περιφέρεια του Λατίου.

Σύμφωνα με τη Λέγκα του Βορρά, ο υποψήφιός της και του Μπερλουσκόνι, Ρομπέρτο Κότα, πρόκειται τελικά, να κερδίσει την μάχη στο Πιεμόντε. Σχετικά με την Ρώμη, τα μέχρι τώρα στοιχεία φέρουν τις δυο υποψήφιες, την συντηρητική Ρενάτα Πολβερίνι και την προοδευτική Έμμα Μπονίνο, ακριβώς «ισόπαλες». Σύμφωνα πάντως με την ιστοσελίδα της εφημερίδας La Republica, η Μπονίνο προηγείται με μια ελάχιστη διαφορά, πέντε χιλιάδων ψήφων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε