Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάνω από 100 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στη Συρία

Πάνω από 100 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στη Συρία

Αυτό υποστηρίζουν ακτιβιστές, λέγοντας πως τα πιο πολλά θύματα είναι στην κεντρική επαρχία της Χομς, στην παράκτια επαρχία της Λατάκιας, καθώς και στην Ντερ αλ- Ζουρ στα ανατολικά της χώρας.

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή ειδικά στις δύο επαρχίες της Χόμς και της Λατάκιας οι οποίες δέχονται διαδοχικούς βομβαρδισμούς τις τελευταίες ημέρες, με τους κατοίκους να ζητούν άμεση βοήθεια από τον ΟΗΕ.

Οι παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών αναφέρουν ότι πολλοί άμαχοι μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έχουν παγιδευτεί σε γειτονιά της επαρχίας Χομς και γίνεται προσπάθεια μέσω διαπραγματεύσεων ώστε να εκκενωθεί η περιοχή από τους αμάχους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε «βαθύ συναγερμό» μετά τις εκθέσεις ότι το συριακό καθεστώς οργανώνει σφαγές, στα προάστια της Δαμασκού αλλά και σε πόλεις όπως η Νταραά η Χόμς και η Χάμα.

Η Ουάσιγκτον μιλά για σοβαρή κλιμάκωση της κατάσταση καθώς οι εκθέσεις αναφέρουν νέα επιθετική τακτική του συριακού στρατού με τη χρήση επιθετικών ελικοπτέρων τα οποία βάλουν κατά αμάχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωριό-φάντασμα στη Συρία -Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών – Δείτε το βίντεο των παρατηρητών του ΟΗΕ

 

Βρετανία: Δεν αποκλείεται μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Φρικιαστικές αναφορές παρατηρητών του ΟΗΕ από Συρία

Συρία: 17 νεκροί μετά απο βομβαρδισμό της Ντεράα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε