Κόσμος

Πλανήτης Άρης: Η ESA μετέδωσε εικόνες για πρώτη φορά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) μετέδωσε για πρώτη φορά εικόνες από την επιφάνεια του πλανήτη Άρη, σε μια ιστορική ζωντανή μετάδοση που γίνεται μέσω YouTube.

Η ESA γιόρτασε την επέτειο των 20 χρόνων από την έναρξη της αποστολής της στον πλανήτη Άρη και γι’ αυτό παρουσίασε μια νέα εικόνα του ανά 50 δευτερόλεπτα, δείχνοντας έτσι και τα αποτελέσματα του στόχου της να πάρει 3D εικόνες.

«Συνήθως βλέπουμε εικόνες από τον Άρη και γνωρίζουμε ότι ελήφθησαν μερικές ημέρες πριν. Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω τον Άρη όπως είναι τώρα όσο πιο κοντά μπορούμε να είμαστε στο “τώρα” με τα δεδομένα του Άρη», είπε ο υπεύθυνος του Κέντρου Ελέγχου της ESA στην Γερμανία, Τζέιμς Γκόντφρι.

Παρακολουθήστε τις εικόνες του πλανήτη Άρη από την ESA:

https://www.youtube.com/watch?v=13LH5TKxHLA&ab_channel=EuropeanSpaceAgency%2CESA

Ο πλανήτης Άρης από κοντά

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να απολαύσετε το… μωσαϊκό του Άρη από κοντά. Σε αυτή φαίνονται τα φαράγγια Valles Marineris, το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό σύστημα φαραγγιών στο Ηλιακό Σύστημα, με όλες τους τις λεπτομέρειες στην επιφάνειά τους. Όλα όσα βλέπετε, εκτείνονται σε απόσταση 4.000 χιλιομέτρων σε ανατολή και δύση αλλά και σε 700 χιλιόμετρα σε βορρά και νότο.

mars kontino esa

Το πρώτο livestream της ESA από τον πλανήτη Άρη:

Οι εικόνες έρχονται από το Mars Express, το πρώτο διαστημόπλοιο της ESA που έφτασε σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη με 8 διαφορετικά όργανα εξερεύνησης. mars stoixeia esa

Βρίσκεται σε τροχιά περισσότερα από 10 χρόνια, καθώς εκτοξεύτηκε πριν από 20. Έχει συμπληρώσει 24.000 και πλέον τροχιές γύρω από τον πλανήτη, έχοντας καλύψει απόσταση 1,1 δισ. χιλιόμετρα.

Φωτογραφίες: ESA/DLR/FU Berlin/G. Michael

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιατί δεν ήρθε η οικονομική «D-Day»: Προειδοποιητική «βολή» των ΗΠΑ στο Ιράν με κυρώσεις – «Θα ανατινάζαμε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα»
«Οι ΗΠΑ δίνουν σε όλους την ευκαιρία να διορθώσουν την κακή συμπεριφορά τους» τονίζει ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών αιτιολογώντας την απόφαση να μην επιβληθούν άμεσα οι οικονομικές κυρώσεις του Τραμπ
Ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
9
Αποκάλυψη Μπέντζαμιν Νετανιάχου για Ιράν: «Προσπάθησαν να δολοφονήσουν έναν από τους γιους μου»
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν διευκρίνισε ποιος από τους γιους του στοχοποιήθηκε - ο Γιαΐρ ή ο Άβνερ - ούτε άλλες πληροφορίες σχετικά με την αναφερθείσα απόπειρα δολοφονίας
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε νέες οικονομικές κυρώσεις για το Ιράν και τους συμμάχους του – «Να κόψουμε κάθε οικονομική γραμμή ζωής που στηρίζει το τυραννικό καθεστώς»
Ο Σκοτ Μπέσεντ προειδοποίησε τους «διαμεσολαβητές» του Ιράν, να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο και να συναλλάσσονται με την Τεχεράνη
REUTERS 6